Top Menu

Noiembrie este ultima lună de toamnă, dar și prima lună de primăvară pentru grădina dumneavostră deoarece este perioada în care aceasta trebuie pregătită pentru anul care vine. Astfel, printre crizanteme, gutui și frunze arămii, este timpul să vă apucați de treabă și să puneți în practică câteva sfaturi care vă vor ajuta să aveți o recoltă bună și un peisaj minunat.

Așadar, este bine să profitați de zilele încă însorite din această perioadă pentru a face puțină ordine în grădină, iar în acest sens ar trebui să începeți cu o curățenia de…toamnă. Curățați arborii, arbuștii și plantele pentru a le feri de dăunători, mucegai sau diverse boli folosind un foarfece de gradina profesional. Puteți folosi frunzele colectate pentru a forma un covor ce va asigura solului aportul de materii organice și îngrășăminte necesar. Ploile de toamnă, zăpada și alternanța îngheț-dezgheț fac ca aceste substanțe să intre adânc în sol, făcându-l astfel mai roditor pentru anul ce urmează.

Autumn-Gardening

De asemenea, este indicat să pregătiți pomii fructiferi pentru “hibernare”. După ne-au bucurat o vară întreagă cu poame alese, acum este momentul să intre în repaus, iar pentru a fi protejați de gerul iernii, este indicat să aplicați un tratament fitosanitar care va întări trunchiul în fața fisurilor la care este predispus la instalarea frigului. Tot acum este momentul oportun pentru plantarea unor noi pomi fructiferi, așa că grăbiți-vă până când nu se înrăutățește vremea.

În continuare, puteți începe proiectarea grădinii prin alegerea tipului de flori pe care doriți să le plantați, astfel încât la primăvară să vă bucurați de mireasma lor și de bogăția de culori. În acest sens, luna noiembrie este ideală pentru plantarea trandafirilor, a anemonelor, freziilor și crinilor, mai ales în zonele în care înghețul survine mai târziu.

fall-container-gardening

Nu în ultimul rând, trebuie să vă asigurați că uneltele de grădinărit au fost corect folosite și depozitate. Curățați toate sculele și instrumentele, după care ungeți-le cu un strat de ulei, astfel încât să nu ruginească. Depozitați-le într-o trusă, într-un spațiu ferit de soare și umiditate.

Petreceți fiecare zi însorită de noiembrie în grădină, bucurați-vă de aerul proaspăt și nu uitați că fiecare detaliu pus la punct acum vă va ajuta să conturați ușor, ușor grădina visurilor dumneavoastră!

Comentarii

comentarii

Close