Top Menu

Odata cu dezvoltarea societatii, observam si o dezvoltare tehnologica ce se traduce prin usurarea muncii fizice pe care omul trebuia sa o realizeze la un moment dat, fiind de un real folos in special celor care lucrau in constructii sau domenii conexe. Astfel, gaurile in perete cu ciocanul sunt doar o amintire, acest lucru fiind posibil astazi cu ajutorul ciocanelor rotopercutoare, ideale pentru gaurit in suprafete tari precum betonul sau caramida.

Ciocanul rotopercutor este destinat gauririi cu percutie si gauririi simple si are ca principiu de functionare utilizarea burghiilor. Burghiul este atasat la un mecanism care ii ofera putere de rotatie, iar prin forma sa si presiunea exercitata asupra materialului, acesta formeaza gauri in material. Astfel, oamenii pot realiza fara foarte mult efort gauri in beton sau alte suprafete dure de pana la 19 mm adancime, cu ajutorul acestor dispozitivele speciale numite ciocane rotopercutoare, care efectueaza pana la 10.000 de rotatii pe minut.

De asemenea, unealta electrica isi poate gasi utilitatea si in lucrul cu lemnul, metalul sau plasticul, fiind folosita cu succes in industrii precum: prelucrarea lemnului, metalurgie, constructii sau amenajari interioare.

Cu toate ca eficienta sa este una foarte mare, ciocanul rotopercutor trebuie folosit doar conform instructiunilor de utilizare, cu grija si atentie astfel incat sa nu se deterioreze. In acest sens, este foarte importanta racirea motorului dupa fiecare utilizare, de evitat fiind cuplarea sau decuplarea rotatiei in timpul folosirii.

Ciocan rotopercutor Bosch

Un model extrem de util in sensul celor amintite anterior este ciocanul rotopercutor SDS-plus (http://www.tehnicbazar.ro/cumpara/bosch-gbh-2-26-dre-ciocan-rotopercutor-sdsplus-50), cu o putere de 800 W si energie de percutie de 2,7 J pentru un avans rapid la gaurire.

De asemenea, ciocanul rotopercutor Bosch SDS-plus dispune de urmatoarele functii:

  • reglarea fara trepte a turatiei,
  • functionare spre dreapta/stanga,
  • cuplaj de suprasarcina.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati link-ul:

http://www.tehnicbazar.ro/cumpara/bosch-gbh-2-26-dre-ciocan-rotopercutor-sdsplus-50

Comentarii

comentarii

Close