Top Menu

Munca de santier, dar si cea care presupune utilizarea diferitelor scule electrice, trebuie sa fie insotita, de fiecare data, de un echipament de protectie corespunzator. Chiar daca uneori pare inutil, este de preferat sa prevenim anumite accidente, decat sa ne tratam apoi de diferite afectiuni. Iata care sunt principalele zone ale corpului expuse riscurilor in timpul muncii.

Picioarele. 20% dintre accidentele de pe santier se intampla in zona membrelor inferioare. Acest lucru este lesne de inteles daca ne gandim ca atentia muncitorului este focalizata asupra mainilor. Cu toate acestea, nu trebuie pierdute din vedere urmatoarele aspecte:

– caderea diverselor materiale: unelte, accesorii, obiecte;

– taierea in obiecte ascutite, cuie sau bucati de fier;

– alunecari pe diferite suprafete care pot duce catre fracturi, entorse, rupturi;

– socuri electrice cauzate de contactul cu conductori electrici;

– arsuri ca urmare a contactului cu materiale chimice, periculoase.

In acest sens, in fuctie de activitate, este nevoie de o analiza atenta asupra principalelor riscuri, astfel incat sa poata fi aleasa incaltamintea potrivita.

Ochii. Cele mai multe accidente la locul de munca, in proportie de 60%, se intampla in zona ochilor. Iar acest lucru este cauzat de proiectarea particulelor de diferite tipuri si dimensiuni, fie ele substante chimice, lichide sau pulbere. Riscurile expunerii la astfel de radiatii pot fi de la scaderea capacitatii vizuale pana la orbire.

Pentru a ne feri de astfel de accidente, este foarte important sa ne protejam zona ochilor prin folosirea unor ochelari de protectie, vizier sau ecrane, adaptate tipului de activitate pe care o desfasuram.

Urechile. Chiar daca suntem expusi poluarii fonice din ce in ce mai des, atunci cand lucram in preajma unor zgomote mai mari de 85 dB, este bine sa folosim un echipament de protectie pentru a evita vatamarea auzului. Din pacate, surzirea cauzata de zgomot este o boala profesionala incurabila. De aceea, orice persoana care lucreaza intr-o zona in care este expusa zgomotelor, trebuie sa isi achizitioneze un echipament de protectie si sa mearga la control medical in mod regulat.

Protectia este obligatorie in industria constructiilor, la lucrari cu dispozitive pneumatice, la prese de metal, la forje, pentru personalul de la sol din aeroporturi, la lucrari din industria lemnului si industria textila.

Asadar, daca sunteti expusi acestor riscuri si doriti sa preveniti, nu sa tratati, va invitam sa consultati oferta magazinului nostru online de Echipamente de protectie: (http://www.tehnicbazar.ro/catalog/echipamente-de-protectie-296) si sa alegeti tipul de echipament care vi se potriveste.

Comentarii

comentarii

Close