Top Menu

Astazi, putem lucra eficient si cu mai putin efort pamantul, folosindu-ne de unelte speciale, dotate cu tehnologie performanta, in functie de ativitatile pe care vrem sa le desfasuram.

Motosapele, spre exemplu, sunt utilaje agricole simple, usor de manevrat si pe care le putem folosi cu succes pentru sapat, arat, semanat, pregatit solul inainte de a-l cultiva sau, de ce nu, pentru a combate buruienile din gradina sau curte.

Tehnologia evolueaza in favoarea noastra, iar marii producatori de scule electrice ne pun la dispozitie o paleta intrega de astfel de produse, astfel incat sa putem alege acea motosapa care sa raspunda cat mai bine nevoilor noastre: usor de manevrat, adecvata tipului de teren pe care vrem sa-l lucram sau procesului agricol pe care-l vizam.

Si pentru ca achizitionarea unei motosape presupune o investitie importanta, cel mai bine este sa ne documentam indeaproape despre functiile si criteriile sale de performanta, inainte de a o cumpara.

25

 1. Adaptabilitate si accesorii

Un prim criteriu destul de important in alegerea motosapei este ca aceasta sa vina in dotare cu achipament si accesorii care sa o faca flexibila si adaptabila pentru diverse activitati. Spre exemplu, daca vom folosi motosapa pentru mai multe procese agricole, vom opta pentru un model cu o ampla oferta de accesorii, care sa faca posibil atat aratul solului, cat si semanatul sau cositul.

In plus, foarte practic este sa putem ajusta latimea motosapei, pentru a o putea utiliza si pe suprafete mai restranse. Acest lucru va fi posibil daca vom alege o motosapa cu freze detasabile. Mai mult decat atat, motosapa poate fi dotata si cu discuri protectoare in laterale, demontabile, care sa ne permita sa lucram printre plante, fara a le afecta.

Modelul de Motosapa MS 6580 este doatat cu freze detasabile, avand si posibilitatea de atasare plug, remorca, semanatoare si alte accesorii. Iar datorita tehnologiei elaborate si a constructiei compacte, Motosapa MS 6580 se utilizeaza usor, indiferent de consistenta solului pe care trebuie sa-l prelucram.

Cel mai important, motosapa poate fi achizitionata din magazinul online Tehnic Bazar, la pachet cu:

 • 2 roti de cauciuc
 • Roata frontala pentru transport
 • Discuri laterale de protectie
 • Plug de bilonat
 • Suport prindere accesoriu de bilonat

Apoi, criteriul adaptabilitatii este demn de luat in calcul, cu atat mai mult daca vom vrea sa folosim motosapa pe suprafete atat mai mici, cat si mai mari si daca nu avem foarte multa forta pe care sa ne bazam in manevrarea uneltei.

Vestea buna este ca Motosapa MS 6580  este foarte usor de manevrat, cu efort mult redus din partea noastra. In plus, aceasta motosapa beneficiaza si de un ghidon reglabil in inaltime.

Motosapa-MS-6580-500x500

      2. Motoare eficiente

Motosapele sunt actionate de motoare  fie electrice, fie pe benzina ori motorina, care actioneaza un set de freze prin intermediul unui sistem de transmisie de tip melc (roata melcata), fie prin lant sau curele.

De asemenea, ele sunt dotate cu una sau mai multe trepte de viteza, de unde vom putea regla viteza de avans a masinii in functie de tipul de activitate desfasurata.

Tipuri de motoare:

 • Motor pe benzina sau motorina.

Benzina:

— Pornire usoara, cu mai putin zgomot decat cele pe motorina

— Intretinere foarte simpla si economica (revizuirea filtrelor si a nivelului de ulei din baia de ulei)

Dotata cu un motor OHV, puternic de 7,0 CP, cu un cilindru, Motosapa MS 6580 este fiabila si eficienta, beneficiind si de capacitatea unui rezervor de 3.1 l.

Motorina:

— Preturi mai mari  decat motoarele pe benzina

— Costuri mai mici pentru motorina, in comparatie cu pretul benzinei

— Durabilitate mai mare, in general, decat cele pe benzina

 • Motor electric.

— Nu necesita intretinere

— Face mai putin zgomot

— Are o putere limitata, ceea ce face motosapa potrivita doar pentru suprafete mici

— Depinde de o sursa de energie electrica

01motor

        3. Siguranta la lucru

Indiferent de activitatea pe care o desfasuram, vrem ca produsele pe care le folosim sa nu ne puna in pericol si sa fie cat mai fiabile. In acest sens, exista cateva aspecte de care ar trebui sa tinem cont pentru a folosi in siguranta o motosapa:

 • Eliberarea zonei de obiecte (precum pietrele) care se pot incurca in freze sau care pot fi aruncate de freze, in mod periculos;
 • Pornirea motosapei se va face la rece, pornind motorul, apasand ambreiajul, moment in care frezele trebuie sa inceapa sa se invarta;
 • Mentinerea picioarelor departe de lame;
 • Umplerea doar a unei parti din rezervor daca utilizam motosapa in panta, pentru a evita scurgerea combustibului;
 • Racirea motorului inainte de realimentare;
 • Intretinerea si depozitarea motosapei doar dupa racirea motorului.

Pentru ca orice risc trebuie evitat, Motosapa MS 6580 vine in dotarea standard cu un dispozitiv de siguranta care  opreste automat echipamentul in cazul pierderii controlului asupra masinii. Maneta cu dubla actionare a Motosapei MS 6580 respecta ultimele cerinte ale standardului European EN-709 cu privire la siguranta utilizatorului. Actionarea manetei se poate realizeaza doar dupa deblocarea sigurantei, preintampinandu-se astfel actionarea involuntara a acesteia.

62402_foto_large 20120219224142-f-501l-web

SFATURI PENTRU INTRETINEREA MOTOCOASEI

 • Motor

— Verificarea cu regularitate a nivelului de ulei si schimbarea lui conform recomandarilor din fabrica

— Curatarea sau inlocuirea periodica a filtrului de aer

— Mentinerea curata a sistemului de racire si curatarea sau inlocuirea periodica a bujiei

 • Sistem de transmisie

— Lubrifierea periodica a pieselor mecanice si a cablurilor de control

 • Cutite

— Verificarea periodica a cutitelor si, daca sunt uzate, ascutirea sau inlocuirea lor

 • Freze

— In functie de folosinta, verificarea ca toate suruburile si piulitele sunt bine stranse, in special cele de la freza.

 • Ambreiaj

— Verificarea nivelului de ulei din cutia de ambreiaj inainte de a folosi motosapa

— Inspectarea sistemului de propulsie, de fiecare data cand se foloseste motosapa


Pentru alegeri inspirate, Motosapa MS 6580 poate fi achizitionata din magazinul online Tehnic Bazar, accesand urmatorul link: http://www.tehnicbazar.ro/cumpara/ms-6580-motosapa-7-cp-plug-de-bilonat-set-roti-de-cauciuc-3466

 

Comentarii

comentarii

Close