Top Menu

Daca intr-un articol trecut (http://blog.tehnicbazar.ro/2015/11/18/polizorul-unghiular-functii-si-utilitate/) am vorbit despre functiile si utilitatea polizoarelor unghiulare, subliniind ca sunt unelte extrem de eficiente in slefuirea, taierea sau chiar prelucararea diferitelor tipuri de materiale, astazi este vremea sa vorbim despre cum putem folosi in siguranta o astfel de scula electrica.

In primul rand, este foarte important sa purtati echipament de protectie sa va protejati fata, in special ochii si urechile. In aces sens, este recomandata purtarea unei masti de protectie impotriva prafului, protectie auditiva, manusi de protectie sau sort special care sa va fereasca de micile aschii si particule de material. Ochii trebuie protejati de corpurile straine care ar putea sari in cursul diferitelor operatiuni. Apoi, masca de protectie a respiratiei are rolul de a filtra praful degajat in timpul utilizarii, iar castile de protectie de a preveni pierderea auzului in cazul in care sunteti expus la zgomot puternic timp indelungat.

De asemenea, este foarte important sa prindeti polizorul doar de manerele izolate si sa evitati contactul cu conductori electrici ascunsi sau cu propriul cablu de alimentare, caz in care exista pericolul de electrocutare. Fiti atenti ca scula electrica sa fie oprita complet atunci cand o puneti pe o suprafata plata, astfel incat sa evitati rotirea sa necontrolata si chiar ranirea dumneavostra sau a persoanelor din jur. Inca un lucru extrem de important este acela de a nu utiliza polizorul in apropierea materialelor inflamabile deoarece pot sari scantei care sa aprinda aceste materiale.

Este foarte important sa fiti atenti atunci cand lucrati in zona colturilor si a muchiilor ascutite. Discul are tendinta de a se bloca in colturi sau de a ricosa in urma izbirii, ceea ce poate duce la pierderea controlului asupra sa si expunerea la un risc crescut de accidentari. In acest sens este recomandat sa nu executati taieri exagerat de adanci.

In ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica, trebuie sa fiti extrem de atenti la tensiunea de alimentare si sa respectati intocmai datele de pe placuta indicatoare a tipului de polizor. De asemenea, in caz de pana de curent, deblocati intrerupatorul pornit si aduceti-l in pozitia oprit sau scoateti stecherul afara din priza de curent. Astfel veti preveni repornirea necontrolata a sculei electrice.

Daca ati aflat care sunt principalele instructiuni de utilizare in siguranta a polizoarelor unghiulare, dar nu stiti ce model sa va alegeti, va sugeram polizorul unghiular Bosch GWS 7-115 E , cu functia de racire directa, motor champion si aparatoare rezistente la rasucire.

Polizor unghiular Bosch GWS 7-115

Principalul avantaj al polizorului unghiular Bosch Ofera GWS 7-115 E este acela ca ofera o manevrare usoara la o putere de 720 W. Acest lucru se datoreaza faptului ca are cea mai mica circumferinta a manerului din clasa sa de putere, de numai 176 mm. In plus, greutatea de 1,9 kg il face ideal pentru munca in conditii dificile, iar capul plat al angrenajului asigura lucrul confortabil si in locurile inguste.

Polizorului unghiular Bosch GWS 7-115 E are acum o reducere de 46% pe magazinul online Tehnic Bazar (http://www.tehnicbazar.ro/), iar setul de livrare contine: aparatoare de protectie, cheie pentru splinturi, flansa de prindere, maner suplimentar si piulita de strangere. Mai multe detalii gasiti aici: http://www.tehnicbazar.ro/cumpara/bosch-gws-7-115-e-polizor-unghiular-64

Comentarii

comentarii

Close