Top Menu

Iata ca a venit si primavara cu zilele ei mai mult sau mai putin calduroase. Insa indiferent de prognoza meteo, in principiu, incepand cu luna martie trebuie sa ne gandim serios la infrumusetarea gradinii si tunsul gazonului, indispensabila in acest sens fiind masina de tuns iarba.

Iar prima problema de care ne vom lovi va fi, bineinteles, alegerea masinii potrivite de tuns iarba, cu atat mai mult daca nu avem experienta in acest domeniu. Tocmai de aceea, v-am pregatit in cele ce urmeaza un scurt ghid al principalelor tipuri de masini si intrebuintarile lor.

Pentru ca pe piata exista o multitudine de modele, veti observa ca cel mai important aspect atunci cand achizitionam o masina de tuns iarba este suprafata gazonului.

Masina manuala de tuns iarba

Vom alege o masina manuala de tuns iarba daca suprafata pe care o vom folosi este mai mica de 100 m² sau daca exista zone in care nu avem acces cu o masina mai mare. Asadar, o astfel de masina va fi usor de manevrat si utilizat intr-o gradina micuta.

masina-electrica-de-inlaturat-buruieni-skil-f0150700aa-1_11830

Recomandari:

Masina electrica de tuns iarba

Este drept ca masinile electrice de tuns iarba sunt mult mai usor de manevrat si mai economice decat cele pe benzina, insa sunt idicate doar pentru suprafete intre 100 si 500 m², in functie de model. O astfel de masina beneficiaza de avantajul de a nu necesita intretinere, insa are dezvantajul de a ingreuna autonomia, necesitand o sursa de curent in imediata apropiere.

Masina electrica de tuns iarba Makita

Recomandari:

Masina de tuns iarba cu acumulator

O masina de tuns iarba cu acumulator ne ofera mai multa idependenta si libertate de miscare. Este mai lejera, usor de manevrat si necesita o minima intretinere. Cea mai buna optiune este modelul cu baterie Li-Ion, deoarece se incarca mai repede decat cele conventionale si nu este nevoie sa le descarcam complet pentru reincarcare.

Masina de tuns iarba cu acumulator BOSCH

Recomandari:

Masina de tuns iarba pe benzina

Oferind mai multa independenta si autonomie fata de cea electrica, cu cablu, masina de tuns iarba pe benzina este recomandata pentru suprafete intre 400 si 1200 m². O astfel de masina dispune de doua depozite: unul pentru benzina si altul pentru ulei. De asemnea, putem achizitiona si modele cu autopropulsie, unde motorul pune in miscare rotile, nemaifiind nevoiti sa impingem masina cu propriile forte.

Masina de tuns iarba pe benzina

Recomandari:

Partile componente ale masinii de tuns iarba

Maner: Este important sa fie reglabil pentru a-l ajusta la inaltime dorita si ergonomic. Cele acoperite cu spuma amortizeaza vibratiile.

Sasiu: Poate fi din plastic, otel, otel galvanizat sau otel inoxidabil (cel mai fiabil si rezistent la umiditate).

Recipient de colectare a ierbii: Cele din nailon sunt mai usor de intretinut si reparat. Indicatorul pentru nivelul de incarcare ne semnalizeaza atunci cand trebuie golit recipientul.

WB wall

Sfaturi inainte de tundere

  • Imbracati-va corespunzator, cu incaltaminte robusta si antiderapanta.
  • Verificati lama. O lama indoita sau deteriorata trebuie sa fie imediat schimbata. Lame autentice pot fi achizitionate separat de aici: http://www.tehnicbazar.ro/catalog?q=cutit+de+schimb
  • Daca aveti masina pe benzina, nu umpleti rezervorul in spatii inchise, ci in aer liber.
  • Incercati sa tundeti iarba numai atunci cand este uscata.
  • Indepartati toate obiectele de pe gazon inainte de tundere.
  • Inainte de a scoate cosul de colectare, opriti motorul si asteptati pana cand se opreste si lama.
  • Dupa folosire, depozitati masina intr-un loc bine ventilat.

 

Pentru mai multe modele de masini de tuns gazonul, vizitati magazinul nostru online: http://www.tehnicbazar.ro/catalog/masini-de-tuns-iarba-272

 

Comentarii

comentarii

Close