Top Menu

Profesionistii din constructii se pot baza pe o noua scula electrica cu ajutorul careia vor putea realiza lucrari de intretinere si reparatie, in santierele de constructii, in atelierele de productie sau in agricultura. Este vorba despre aparatul de sudura in curent continuu Proweld MMA-250P.

Aparatul de sudura construit pe baza unei tehnologii de ultima generatie, IGBT (Insulated-Gate Bipolar Transistor), care permite folosirea invertoarelor de sudura la capacitatea maxima pana la 80% din timp datorita gabaritului redus al aparatului de sudura. Cu alte cuvinte pot sa functioneze avand curentul de sudura reglat la maximum pana la 8 minute dupa care necesita o pauza de numai 2 minute pentru racire, conditii greu de atins sau de depasit in situatii normale de exploatare.

Domeniu de utilizare

Aparatul de sudura monofazat, in curent continuu, de tip invertor, sudeaza cu toate tipurile de electrozi inveliti: electrozi rutilici, electrozi bazici, electrozi inox etc., dar si o gama variata de materiale de tipul: otelului aliat si nealiat, otelui inoxidabil, fontei, aluminiului sau cuprului. Cu toate acestea, este recomandat in special pentru sudarea cu electrozi inveliti in curent continuu, prin procedeul MMA (Manual Metal Arc).

De asemenea, poate fi utilizat si pentru sudarea in gaz protector prin procedeul de sudare TIG / WIG in curent continuu cu amorsarea arcului electric prin contact. Pentru aceasta este necesar un kit pentru sudura TIG/WIG cu robinet pentru gaz, un reductor de presiune si o butelie de gaz – argon sau amestec de argon si bioxid de carbon, in functie de material.

Caracteristici tehnice

Aparatul de sudura in curent continuu Proweld MMA-250P  are carcasa robusta, din metal si material plastic rezistent la conditii dure de lucru. Pentru transportul apatatului de sudura, puteti utiliza banda de umar. Un alt avantaj al aparatului de sudura este racirea eficienta a componentelor electronice de mare putere cu ajutorul radiatoarelor din aluminiu incorporate in aparat si a electro-ventilatoarelor cu debit mare de aer.

De asemenea, temperatura interna a aparatului este monitorizata permanent, iar in cazul in care aceasta creste nejustificat de mult, functionarea aparatului de sudura este suspendata pana cand temperatura va reveni la valori normale de functionare. Acest sistem de racire si protectie termica contribuie la conservarea aparatului de sudura si la cresterea duratei de viata a aparatului.

In ceea ce priveste reglarea curentului, aparatul de sudura este echipat cu un singur potentiometru, fara trepte. De asemenea, este dotat cu un buton de pornire si doua becuri de semnalizare a punerii sub tensiune si supraincalzirii.

Set de livrare

La comandarea aparatului de sudura, veti primi si urmatoarele accesorii:

  • Cablu cu cleste portelectrod si conector TEB 35-50.
  • Cablu cu cleste de masa si conector TEB 35-50.
  • Masca de mana din material plastic.
  • Perie de sarma cu ciocanel pentru zgura, cod de comanda: 4550000403.
  • Curea pentru transport.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati pagina produsului, disponibila pe magazinul online Tehnic Bazar.

Comentarii

comentarii

Close