Top Menu

Wall_Organizer_ProjektBuehne_434_321

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un ajutor de nădejde pentru maeştri bucătari începători

Este programată o seară de gătit cu prietenii. Dar reţeta de Tiramisu a mamei nu este de găsit, lista de cumpărături nu mai este lizibilă din cauza petelor de cafea iar busuiocul s-a ofilit deja – aşa că adio la Dolce Vita. Cu organizatorul de perete, haosul din bucătărie aparţine în sfârşit trecutului. Ca posibilă tablă de scris, cu cârlig de agăţare, suprafaţă de depozitare şi avizier integrat, el oferă loc pentru diferite ustensile, asigurând ordinea pe peretele dumneavoastră. Un ajutor de nădejde pentru maeştri bucătari începători!

Grad de dificultate Costuri Consum de timp
3/5 3/5 3/5

 

Scule electrice necesare:

 • Ciocan rotopercutor cu acumulator Uneo Maxx

UNEO

Bosch Uneo Ciocan rotopercutor cu acumulator, 2.0 Ah

 

 

 

 • Pistol de lipit cu acumulator GluePen

bosch-pkp-18-e-pistol-de-lipit-12644

Bosch PKP 18 E Pistol de lipit

 

 

 

 

glue

Bosch GluePen Pistol de lipit, 3.6 V, 170 °C

 

 

 

Mijloace auxiliare:

 • Pensulă
 • Clei pentru lemn

Materiale necesare:

 • Placă MDF
 • Lemn încleiat de fag
 • Placă din plută
 • Vopsea decorativă cu efect tablă de scris, neagră
 • Cârlig cu şuruburi potrivite
 • Dibluri de lemn
 • Şuruburi pentru lemn
 • Dibluri de perete
 • Ghiveci pentru plante aromatice

Lista detaliată de materiale:

Poz. Buc. Denumire Lungime Lăţime Grosime Material
0 1 Placă MDF 60 cm 90 cm 1,9 cm
1 1 Lemn încleiat de fag 60 cm 18 cm 1,9 cm
2 1 Placă din plută 60 cm 30 cm
3 Vopsea decorativă cu efect tablă de scris, neagră
4 3 Cârlig cu şuruburi potrivite
5 2 Dibluri de lemn 8 mm
6 3 Şuruburi pentru lemn 55 mm 4 mm
7 4 Dibluri de perete cu şuruburi potrivite (dacă este posibil, a se folosi şuruburi negre pentru un aspect optic mai bun) 8 mm
8 1 Ghiveci pentru plante aromatice

1. Pregătiri

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daţi la tăiat la dimensiunile potrivite placa MDF şi lemnul încleiat chiar la magazinul pentru materiale de construcţii. Marcaţi pe placa MDF locul în care trebuie fixată poliţa. Pentru ca lista completă de cumpărături săptămânale să încapă pe avizier, lăsaţi suficient loc în partea de sus! Însemnaţi apoi cele trei găuri pe linia marcată – două dintre ele la o distanţă de 5 cm faţă de margine şi una în mijloc. Faceţi câte încă două semne la mijloc, între găurile marcate, pentru diblurile de lemn. Apoi transferaţi aceste marcaje pentru dibluri pe lemnul încleiat.Atenţie: Lucraţi cu precizie, altfel diblurile nu se potrivesc! Pentru ca mai târziu marcajul pentru şuruburile pentru lemn să nu fie vizibil şi pe partea posterioară, străpungeţi marcajul pentru şuruburi pe placa MDF cu un burghiu cât mai subţire (de ex. 1-2 mm).

2. Executarea găurilor

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acum faceţi găurile pentru cele două dibluri de lemn în placa MDF şi lemnul încleiat, de exemplu cu ciocanul rotopercutor cu acumulator Uneo Maxx de la Bosch. Atenţie:Activaţi funcţia Stop percuţie! Alegeţi diametrul burghiului cu aprox. 1-2 mm mai mic decât mărimea diblului. Important este să nu străpungeţi complet placa şi diblul să fie fixat corect. Sfat util:Marcaţi cu bandă adezivă pe burghiu aprox. jumătatea lungimii diblului (aici 4,0-4,5 mm) şi găuriţi apoi până la acest marcaj.

3. Vopsirea panoului de perete

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Busuiocul, pătrunjelul şi alte verdeţuri au gustul cel mai bun atunci când sunt proaspăt culese din propria grădină de plante aromatice. Şi aceasta îşi găseşte locul bine stabilit pe organizatorul de perete. Executaţi cu o carotă potrivită, în poliţă, gaura pentru ghiveciul cu plante aromatice.

Înainte de a fixa poliţa pe panoul de perete, vopsiţi-l pe acesta din urmă cu vopsea decorativă cu efect tablă de scris şi lăsaţi să se usuce bine.

4. Montarea poliţei

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Introduceţi diblurile de lemn cu puţin clei în găurile executate preliminar ale poliţei, aplicaţi clei şi pe muchie şi montaţi-le pe toate în găurile corespunzătoare pentru dibluri de pe panoul de perete. Fixaţi apoi suplimentar cu şuruburi pentru lemn poliţa şi pe partea posterioară a panoului de perete. Pentru orientare servesc aici găurile mici de la pasul 1. În partea inferioară a poliţei înşurubaţi apoi trei cârlige cuier pentru cârpa de vase, şorţ şi sacoşa de cumpărături.

5. Lipirea suprafeţei din plută

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lipiţi acum cu un pistol de lipit, de exemplu GluePen de la Bosch suprafaţa din plută pentru avizier şi fixaţi organizatorul de perete gata confecţionat, cu dibluri şi şuruburi pe perete. Bucătăria super organizată este gata! Şi ca în orice restaurant bun, invitaţii nu vor aprecia doar savuroasa prăjitură Tiramisu, ci şi ambientul ordonat şi elegant!

 

 

 

Comentarii

comentarii

Close