Top Menu

Odata cu trecerea timpului, spalarea incorecta, conditiile meteorologice, radiatiile ultraviolete, poluarea, ploile acide, excrementele pasarilor, insectele degradeaza usor stratul superficial de lac al masinii. Astfel, putem observa cum autoturismul incepe sa prezinte microzgarieturi circulare (cunoscute sub denumirea de panza de paianjen) si vopseaua isi pierde din luciul original. Aceste microzgarieturi nu lasa lumina sa se reflecte ca atunci cand suprafata este perfect plana, vopseaua incepand sa isi piarda din luciu.

In astfel de conditii, este evident ca oricine isi doreste o masina care sa arate ca noua pentru mult timp, va dori sa ii realizeze un polish. Aceasta operatiune este indispensabila atunci cand dorim sa eliminam grasimea, murdaria si zgarieturile de pe masina, care nu pot fi eliminate printr-o simpla spalare.

Ce implica polisarea unui autoturism?

Polisarea consta in indepartarea unui strat subtire de lac, lasand la vedere un lac reimprospatat si lucios.  Indepartarea acestui strat de lac, desi suna destul de radical, nu trebuie sa ne alarmeze deorece grosimea lacului dat la o parte este de ordinul micronilor (micron = miimi de milimetru).

Mai mult decat atat,  producatorii tin cont de acest lucru la fabricatie, stratul de lac din vopsea avand astfel o grosime care suporta cate un polis o data la 6 luni, timp de mai bine de 10 ani. In orice caz, nu este recomandat sa polisam mai mult de jumatate din stratul de lac deoarece acesta contine elemente de protectie importriva ultravioletelor pentru stratul de culoare.

polisare masina

Polisare manuala sau cu masina?

Daca te-ai gandit vreun moment sa faci polisarea de mana, pentru ca ar fi mai calitativ lucrul manual, ei bine, in acest caz regula nu se aplica. Dar sa intelegem lucrurile treptat si sa ne gandim ca atunci cand vrem sa dam o gaura in perete folosim o bormasina, in loc sa ne chinuim sa facem asta cu mana. Tehnic vorbind, am reusi sa facem asta si manual, dar nu la fel de eficient, calitativ si uniform. Tot astfel se intampla si in cazul polisului. Masina de polisat executa treaba in mult mai putin timp, cu un finish mult mai lucios si uniform.

Polisarea cu mana este simpla, dar se recomanda pentru zonele foarte mici sau zonele in care masina de polisat nu ajunge. Pentru eliminarea in mare parte sau in totalitate a imperfectiunilor de pe vopseaua masinii, este necesar sa polisam suprafata folosind o masina de polisat.

In poza de mai jos poti vedea diferenta dintre jumatatea de capota polisata si jumtate fara polis.

masina de polisat

Datorita tehnologiei avansate, acum poti face si tu polisarea electrica a masinii, in confortul propriului camin, folosind una din masinile de polisat de pe piata, cu un raport pret-calitate foarte bun.

Noi iti recomandam masina electrica de polisat Skill 1144AA, dotata cu un motor puternic de  1200 W, astfel incat sa poti lustrui fara efort chiar si suprafetele mari. Fiind o masina de polisat usoara si cu un design compact, solicitarea fizica din partea ta va fi minima. In plus, masina de polisat Skill 1144AA contine si un sistem electronic pentru menţinerea constantă a vitezei, ceea ce inseamna ca vei avea rezultate optime de lustruire chiar şi la aplicarea unor sarcini inalte.

skil-1144aa-masina-de-polisat-1200-w~23617

Si asta nu este tot, caci Skil 1144AA de remarca si prin alte functii si accesorii: turatie selectabila pentru lucrari de polisat, placă suport cu material Velcro pentru schimbare rapidă şi facilă a accesoriilor,  comutator de blocare pentru utilizare continuă si maner în formă de D cu suprafaţă de prindere moale pentru un control perfect.

La comandare, produsul va fi insotit de urmatoarele accesorii:

  • Cheie hexagonală
  • Placă de lână
  • Placă de material spongios dur
  • Placă de material spongios moale

Mai multe informatii despre masina de polisat Skill 1144AA  poti afla de aici.

skil-1144aa-masina-de-polisat-1200-w~23620

Comentarii

comentarii

Close