Top Menu

Vremea incepe sa se racoreasca si nu va mai fi mult pana cand vom avea nevoie de incalzire artificiala pentru a rezista temperaturilor de afara. Fie ca este vorba de centrala sau de soba, lemnele sunt esentiale pentru a mentine, pe timp de iarna, caldura constanta in casa. Si daca materia prima exista deja, nu ramane decat sa va dotati cu o scula pe masura pentru a le veni de hac lemnelor.

In acest sens, motofierastraul Dac 401S  poate fi o solutie, fiind o scula electrica dedicata tuturor gospodariilor, in special in perioada de toamna, cand trebuie pregatite lemnele pentru iarna.

Si asta deoarece acest motofierastrau are un motor puternic, de 2.0 CP, care poate debita o masa lemnoasa de 2 mc, in mai putin de o ora. Mai mult decat atat, greutatea redusa a acestuia, de doar 5,5 kg, il fac usor de manevrat si utilizat, eficientizand astfel munca pe care o depuneti.

Caracteristici tehnice

Inainte de a porni la treaba, trebuie sa stiti ca motofierastraul Dac 401S are o capacitate cilindrina de 41 cc, se alimenteaza cu benzina fara Pb, rezervorul de combustibil este de 0,31 L, iar cel de ulei de 0.26 L. La aceste capacitati, este important sa stiti ca amestecul de carburant ideal este de 25 ml de ulei la 1 litru de benzina, iar consumul mediu de combustibil este de 560g/kWh.

Sistemul de aprindere este electronic, cu o capacitate maxima de functionare la 2.0 CP.  Lungimea sinei permite debitarea unui diametru de 800 mm.

motoferastrau-dac-401s

Cum sa tai un copac?

In final, Tehnic Bazar (http://www.tehnicbazar.ro) va ofera cateva sfaturi despre cum puteti taia un copac, in conditii de siguranta, cu motofierastraul Dac 401S:

  1. Decideti directia de taiere in functie de vant, inclinatia copacului, pozitia ramurilor grele si gradul de dificultate dupa taiere.
  2. In timp ce eliberati zona din jurul copacului, asigurati-va un bun punct de sprijin si o cale de retragere.
  3. Faceti o crestatura de o treime in copac pe partea de cadere.
  4. Realizati o taietura pe partea opusa crestaturii si la un nivel usor mai mare decat baza acesteia.
  5. Ulterior, pentru a taia lemnele, nu este necesar sa fortati ferastraul. Aplicati o presiune usoara in timp ce motorul functioneaza la acceleratie maxima.

Mai multe informatii despre motofierastraul Dac 401S, gasiti pe aici.

Comentarii

comentarii

Close