Top Menu

Daca va aflati printre norocosii ce au achizitionat deja o motosapa care sa raspunda tuturor cerintelor din gospodarie, cu siguranta acum veti dori sa faceti tot ceea ce este necesar pentru a intretine si manevra noua achizitie fara riscuri de accidentari. De aceea, astazi am pregatit cateva sfaturi, cu ajutorul carora sa va mentineti motosapa in cea mai buna stare de functionalitate, pentru o perioada cat mai indelungata. In plus, veti afla cum sa evitati posibile defectiuni si utilizari defectuoase, care, in timp, va pot face sa cheltuiti mai mult decat ati scos din buzunar la cumparare.

  1. Cititi cu atentie manualul de utilizare

Instructiunile si informatiile din manualul de utilizare trebuie cititate cu atentie inainte de a pune in functiune motosapa.  Printre paginile acelui manual care poate parea plictisitor si inutil la prima vedere, veti descoperi mai tarziu cum veti gasi rezolvari pentru micile probleme ce pot sa apara dupa utilizarea motosapei.

  1. Asamblati motosapa conform ghidului de montaj

Inainte de a monta si a pune in functiune motosapa, trebuie sa va asigurati ca ati parcurs toti pasii din ghidul de montaj pentru a incepe utilizarea sa propriu zisa.

motosapa 1

  1. Realizati rodajul motosapei

Odata citite instructiunile de folosire, este absolut necesar sa-i faceti rodajul corect pentru a va asigura ca motosapa va functiona in conditii normale si pentru a va putea bucura de toate beneficiile pe care aceast utilaj vi le aduce in gospodarie.

Rodajul se va face fie cu motorul pornit pe loc, fie pus in sarcina pe un sol nisipos, timp de 5 pana la 6 ore. Acesta este un interval suficient de mare pentru ca rezervorul motorului sa se goleasca in intregime.

Atentie insa, daca veti opta pentru rodajul pe loc, va sfatuim sa scoateti cureaua pentru a evita frecarea sa pe o suprafata care poate sa se arda.

  1. Din cand in cand verificati curele

Indicat este ca, la o anumita perioada de timp, sa verificati starea curelelor, cu toate ca, la motosapele moderne transmisia este gresata.  Acest lucru, bineinteles, va scuteste de o activitate in plus la intretinerea motosapei.

  1. Verificati uleiul la fiecare utilizare

Uleiul motorului necesita o atenta verificare ori de cate ori folositi motosapa, fiind foarte important sa il schimbati cu un ulei nou la fiecare 250 – 300h.

  1. Verificati suruburile si piulitele

Siguranta trebuie sa fie pe primul loc si de aceea, este de responsabilitatea voastra ca la fiecare 10 ore sa va asigurati ca suruburile si piulitele de fixare ale motosapei sunt bine stranse.

  1. Curatati bine discurile dupa fiecare utilizare

La fel de important este sa demontati toate discurile motosapei de fiecare data dupa folosire, pentru a le curate in amanunt, intrucat ierburile prinse in discuri pot provoca blocarea acestora.

motosapa 2

  1. Depozitati motosapa in conditii optime si cu rezervorul golit

Dupa utilizare, depozitati motosapa intr-un loc inchis, ferit de umezeala si cu ventilatie corespunzatoare. De asemenea, goliti rezervorul, cat si carburatorul. Uleiul este singurul care trebuie sa ramana in baia motorului cat timp se depoziteaza motosapa. Pentru o buna intretinere, toate partile metalice active vor fi gresate cu vaselina.

  1. Atentionari

Nu utilizati mersul inapoi pentru sapat sau transportul pe o distant mai lunga de 10 m.

Acestea au fost sfaturile si recomandarile noastre pentru utilizarea si depozitarea in siguranta a motosapelor. Nu ne ramane decat sa va uram spor la treaba si cumparaturi inteligente!

Catalogul nostru cu motosape, de la ce mai renumiti producatori, il puteti accesa aici.

Comentarii

comentarii

Close