Top Menu

Motopompa este un echipament extrem de util in orice gospodarie, atat pe timp de vara, cat si toamna. Este ideala in perioadele de seceta pentru a iriga gradinile sau suprafetele agricole, iar in perioadele cu ploi abundente, in zonele predispuse la inundare, aceasta este folosita pentru a drena apa in exces. Asadar, fara indoiala, motopompa reuseste sa vina in ajutorul omului, facand o treaba excelenta, care in mod obisnuit ar presupune extrem de multa munca si timp din partea unei echipe intregi.

Si daca ar fi sa ne mai gandim la o alta utilitate importanta, aceasta ar fi aceea de a umple piscine sau bazine cu apa, ajutand astfel la intretinerea lor. Desigur, aceasta poate fi utilizata si pentru stingerea unui incendiu, in special daca ne gandim la o motopompa cu inaltime de refulare mare. Sistemul care sta la baza acestor actiuni este alcatuit dintr-un motor termic in 4 timp, cu un cilindru racit cu aer, care actioneaza direct o pompa cu apa.

Criterii de alegere a unei motopompe

Cateva criterii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti motopompa dumneavoastra sunt legate de tipul acesteia (pentru apa curata, pentru apa semi-murdara sau pentru apa murdara, combustibilul utilizat in alimentarea sa (benzina sau motorina), debitul (in funcite de modul in care o utilizati – pentru suprafete mici de gradina sau pentru spatii agricole mari), adancimea maxima de imersiune (tot in functie de utilizare; o motopompa performanta extrage apa si de la o adancime de 10 metri) si, bineinteles, inaltimea de refulare (cuprinsa intr 5 si 60 m, in functie de utilizare).

media-line-wml-20-rk-motopompa-pentru-apa-curata-diam-2~20328

Motopompa pentru apa curata Media Line WML 20 RK

imer-access-j-8-25-motopompa-pentru-ape-semi-murdare-133-l-min~15642

Motopompa pentru ape semi-murdare Imer ACCES J 8-25

agt-wpt-20-hx-motopompa-de-apa-murdara-motor-honda-gx160~12849

Motopompa pentru apa murdara AGT WPT 20 HX

Descoperiti motopompa care se potriveste nevoilor dumneavoastra, aruncand o privire in magazinul nostru online Tehnic Bazar:

Cum se utilizeaza o motopompa?

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa utilizati in siguranta o motopompa, astfel incat sa sporiti la maximum eficienta muncii:

  1. Asezati motopompa pe o suprafata perfect orizontala si rigida, chiar daca este nevoie sa construiti una special pentru aceast lucru. In felul acesta preveniti eventualele deplasari sau scufundari in pamant. Motopompa nu trebuie sa fie inclinata mai mult de 10º – 13º in orice directie.
  2. Depozitati un bidon de ulei si o canistra de combustibil, pentru eventualele realimentari, in apropierea locului de utilizare a motopompei, pastrand desigur o distanta de siguranta.
  3. Este recomandat sa alegeti o suprafata bine ventilata si acoperita, iar daca utilizati motopompa in interior (ex.: sera), asigurati o buna ventilatie.
  4. Plasati motopompa cat mai aproape posibil de sursa de apa. Cu cat distanta dintre motopompa si luciul apei este mai mica, cu atat mai rapida va fi amorsarea si volumul de apa pompat va fi mai bun.

ATENTIE!

! Furtunele motopompei trebuie sa fie vizibile pe intreaga lor lungime si trebuie asezate astfel incat sa nu fie supuse accidentelor sau distrugerii prin topire, rupere, intindere, torsionare sau soc.

!  De asemenea, motopompa a fost conceputa pentru a pompa doar apa, deci este strict interzisa utilizarea sa pentru a pompa produse periculoase, inflamabile precum benzina, apa de mare, lichide speciale sau lichide fertilizante.

!  Verificati nivelul de ulei in motor inainte de fiecare pornire, utilizati doar uleiurile recomandate si nu porniti niciodata motorul daca nivelul de ulei nu este in limitele specificate de producator.

Comentarii

comentarii

Close