Top Menu

Folosita pentru eliminarea ierburilor din gradina, chiar si in locurile greu accesibile precum colturi sau muchii, motocoasa este deosebit de utila pentru organizarea spatiilor verzi. Acestea prezinta un risc scazut de accidentari, comparativ cu vechile unelte precum secere sau coase, si au randament crescut.

Motocoasa are o utilizare destul de larga, fiind indicata pentru taierea ierburilor dure, a buruienilor, a tufisurilor compacte si a vegetatiei salbatice. Ca si suprafete de lucru, poti folosi motocoasa atat pentru cosirea suprafetelor mici de pana la 500 m sau a pajistilor intinse de pana la 5000 m, cat si pentru povarnisuri abrupte, plantatii de vita de vie, pomi fructiferi etc.

Daca te afli in cautarea unei motocoase, trebuie sa stii ca acestea sunt de doua tipuri (pe benzina si electrice) si ca in alegerea modelului potrivit, este foarte important sa tii cont de suprafata pe care vrei sa o lucrezi.

Motocoasa pe benzina

Motocoasa pe benzina este indicata pentru suprafete mai mari de iarba, este mai puternica si se adapteaza oricarui tip de vegetatie, fiind in acelasi timp si mai durabila. Nefiind conectata la nicio sursa de curent, motocoasa pe benzina iti ofera o libertate mai mare de miscare, fiind totodata si mai usoara.

O motocoasa pe benzina este mai greu de intretinut deoarece vei avea nevoie atat de combustibil, cat si sa schimbi uleiul, insa capacitatea motorului este destul de mare astfel incat sa fie usor de utilizat.

In magazine vei gasi doua tipuri de motocoase pe benzina: cu motor in 2 timpi si in 4 timpi. Cea cu motor in 2 timpi este mai economica, dar produce mai mult zgomot, pe cand cea in 4 timpi este indicata pentru un randament crescut si are o durata mai mare de viata.

Motocoasa pe benzina, in 4 timpi, MAKITA EBH253UPRET: 1.127 RON

makita-ebh253u-motocoasa-cu-motor-pe-benzina-4t~4781

Motocoasa pe benzina, in 2 timpi, RURIS 441C, 2.4 CP PRET: 867 RON

ruris-441c-motocoasa-2-4-cp~23242

Motocoasa electrica

Motocoasa electrica este ideala pentru suprafete mai mici si pentru activitati sporadice, avand un randament mai scazut. In plus, o motocoasa electrica este mai silentioasa, mai usoara si mai facil de manevrat, majoritatea modelelor fiind dotate cu sisteme anti-vibratii si manere pentru un control mai bun.

Principalul dezavantaj al motocoasei care functioneaza pe curent electric consta in limitarea libertatii de miscare deoarece  necesita sa fie conectata la o sursa de curent.

Si motocoasa electrica este de tipuri: cu acumulator si cablu. Motocoasa cu acumulator te scapa de grija cablului de alimentare, insa are costuri mai mari si o vei putea folosi pana la 60 de minute pana la o noua incarcare. Motocoasa electrica cu fir este mai ieftina si o vei putea folosi fara a fi limitat de incarcare bateriei, vei fi limitat insa de aceasta data de lungimea cablului.

Motocoasa electrica STIHL FSE 60, 540 WPRET: 417 RON

stihl-fse-60-motocoasa-electrica-540-w~31500

Motocoasa electrica cu acumulator MAKITA DUR182LZ – PRET: 1.077 RONmakita-dur182lz-motocoasa-cu-acumulator~4801

SFATURI PENTRU FOLOSIREA IN SIGURANTA A MOTOCOASEI

  • Inainte de a cumpara o motocoasa verifica sa dispuna de toate mecanismele si dispozitivele necesare pentru siguranta in lucru, precum: protectie pentru lamele de taiere si pentru partea din spate pentru a preveni aruncarea resturilor;
  • Cand utilizezi motocoasa, foloseste intotdeauna ochelari de protectie pentru ochi, manusi si cizme cu talpa nealunecoasa;
  • Inainte de utilizare, asigura-te ca nu se afla nimeni in preajma ta, pe o raza de 15 m, pentru a evita accidentarile.

Comentarii

comentarii

Close