Top Menu

Masina de spalat cu presiune  este un aparat indispensabil atunci cand vine vorba despre inlaturarea diverselor timpuri de murdarie, util atat in gospodariile mari, precum si in activitatea din numeroase domenii industriale si asta deoarece reduce extrem de mult timpul, efortul si costurile pentru curatarea unor suprafete mari si greu de gestionat.

Cateva dintre zonele ce pot fi curatate cu ajutorul masinilor de spalat cu presiune sunt: suprafete mari din curte sau din interior – dupa renovare, pereti exteriori, terase, foisoare, garduri, automobile. De asemenea, poate fi folosit si in spalatorii profesionale, dar si pentru curatarea atelierelor si a halelor industriale. Si pentru toate acestea, din fericire, exista o gama variata de modele, de la numerosi producatori, adaptate tuturor nevoilor si buzunarelor. Masinile de spalat cu presiune sunt echipate cu lance si diferite duze, iar presiunea apei poate varia de la un model la altul, se pot folosi detergenti, apa calda sau apa rece si pot fi alimentate electric sau prin combustibil – motorina sau benzina.

Pentru a va ajuta in alegerea unui model cat mai apropiat de nevoile dumneavoastra de utilizare, va prezentam cateva caracteristici si criterii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va cumparati masina de spalat cu presiune.

makita-hw102-masina-de-spalat-cu-presiune-1300-w~27187

Debitul si presiunea

Acestea sunt doua caracteristici importante care va vor ajuta sa va decideti asupra unui model in functie de gradul de dificultate al treburilor pe care le efectuati. Debitul unei masini de spalat cu presiune este exprimat in l/h (litri/ora) si reprezinta volumul de apa pompat, iar presiunea este masurata in bari si reprezinta forta cu care este pompata apa. De regula, presiunea este reglabila si poate fi adaptate, dupa nevoie, dintr-un buton special al masinii.

Asadar, daca doriti sa spalati masina sau peretii exteriori ai casei, atunci va recomandam o masina de spalat cu presiune mai mica. Daca scopul dumneavoastra este unul mai ambitios si trebuie sa inlaturati vopseaua de pe gard sau sa curatati anumiti pereti de mucegai, atunci veti avea nevoie de un aparat cu o presiune mai mare, care sa va permita si folosirea unui detergent special.

Astfel, pentru utilizarea casnica, va recomandam o masina de spalat cu presiune intre 100 – 150 bari si un debit intre 350 – 450 l/h. Insa pentru utilizarea industriala, ideal ar fi sa va orientati catre aparate solide, pe combustibil, care includ si accesorii suplimentare, cu presiune de peste 200 bari si un debit de apa de peste 700 l/h.

Puterea motorului

Este unul dintre cele mai importante caracteristici deoarece puterea motorului dicteaza perfomanta masinii de spalat cu presiunea. Bineinteles, puterea motorului este direct proportionala cu gradul de dificultate al lucrarii pe care doriti sa o executati. De asemenea, odata cu puterea motorului va creste si pretul masinii, insa veti constata ca este mult mai avantajos sa achizitionati un astfel de produs decat sa angajati o firma care sa se ocupe de acest aspect.

Astfel, pentru lucrari complexe, va recomandam o masina de spalat cu presiune cu o putere de peste 3000 W, iar pentru treburile casnice una cu o putere intre 1500 – 2500 W.

Sursa de alimentare

Multe dintre masinile de spalat cu presiune sunt electrice, fiind preferate de cei care le folosesc pentru uz casnic. Insa in mediile profesionale, unde este nevoie de o putere mai mare si o mobilitate mai buna, sunt utilizate, de regula, cele pe combustibil.

Alte caracteristici importante

Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca furtunul de presiune este foarte important in alegerea masinii de spalat cu presiune. Acesta are o lungime cuprinsa intre 3 – 5 m, de obicei suficienta pentru a va putea deplasa sa curatati diverse arii, la diverse inaltimi. De asemenea, va recomandam o masina de spalat dotata cu diverse duze pentru capul de spalare sau cu o duza multifunctionala care sa va permita schimbarea tipului de jet.

Nu trebuie sa pierdeti din vedere ca masina de spalat cu presiune sa fie dotata cu roti, astfel incat sa fie usor de deplasat. De asemenea, este important ca masina pe care o alegeti sa aiba si posibilitatea de a folosi si detergent special, chiar daca de multe ori puterea de curatare este dictata de presiunea jetului. Detergentul sporeste eficienta curatarii si ajuta la reimprospatarea suprafetei.

Acum ca ati aflat care sunt cele mai importante caracteristici dupa care trebuie sa va orientati in alegerea masinii de spalat cu presiune, va invitam sa consultati magazinul nostru online de scule electrice de mana si accesorii pentru a gasi cel mai potrivit model pentru nevoile dumneavoastra.

makita-hw102-masina-de-spalat-cu-presiune-1300-w~27188

Comentarii

comentarii

Close