Top Menu
echipament-protectie-748x350

Regula de baza cand intreprindem orice tip de munca este aceea de a preveni. Pe masura ce nivelul de atentie este bine distribuit, avem mai multe sanse de a tine la distanta anumite pericole si posibile accidente. Desigur ca mediile de activitate ne impun anumite tipuri de actiuni in medii cu potential pericol, de aceea exista si un echipament de protectie ce se impune a fi necesar pe durata desfasurarii muncii.

In cadrul paginii noastre se gaseste o categorie speciala, destinata echipamentelor de protectie. Ne adresam diverselor domenii cu produsele noastre, de aceea lista este una cuprinzatoare.

Alcooltestele si accesoriile aferente

Aceste echipamente isi pot avea rostul in diverse domenii, in scop personal de asemenea. Chiar si testarea angajatilor poate fi o masura de precautie, deci astfel de aparate isi dovedesc eficienta. Pentru acele dispozitive ce au si imprimanta, dispunem si de role. Sau o alta varianta este cea a fiolelor alcooltest. Acestea le recomandam pentru spatii de depozitare, pentru zone de mentinere a alimentelor, de productie etc.

Castile si alte accesorii

Cand ne gandim la munca pe santier implicit ne gandim la celebrele casti ce poarta diferite culori. Acestea insa nu sunt pentru a defila ci pentru protectia capului, de altfel si cel mai important aspect. Greutatile foarte mari, impactul puternic pot fi zdrobitoare la propriu, astfel ca o casca de protectie se impune de la sine.

Desigur ca va conta si confortul celui care poarta casca, prin urmare modelul ales va trebui sa fie atent verificat. Dispunem spre exemplu de casti cu antifoane, reglabile. Unele modele sunt atat de complexe incat se incluse si o viziera, cea care protejeaza de vant, de praf si de multe alte elemente mai mici ce pot disturba imaginea vizuala. Asta inseamna protectie totala atunci cand suntem in medii ce ne pot pune  in pericol.

Imbracaminte de protectie

O alta categorie de mare interes si printre cele mai populare si necesare se refera la imbracamintea de protectie. Aceasta poate deservi protectiei intregului corp impotriva substantelor si lichidelor periculoase, cu efecte puternice asupra corpului uman si fata de care expunerea nu poate fi decat cu protectie adecvata.

In functie de domeniul de activitate, imbracamintea de protectie poate consta in costum realizat dintr-o singura bucata, din material flexibil si impermeabil. Se vor impune atunci cand in mediul de lucru sunt pulberi, vapori toxici sau alte substante nocive.

In cazul in care nivelul de protectie trebuie sa fie doar unul local, minimalizat si se refera numai la manipularea unor deseuri, substante etc. echipamentul de acest gen se poate rezuma la manusi speciale de protectie. Spre exemplu, manusile pentru montaj sau sudura sunt cele suficient de groase pentru ca pielea sa nu intre in contact cu suprafete ce pot provoca arsuri. Au de regula o utilizare universala, insa la fiecare tip de  produs se specifica clar care sunt standardele respectate, care este clasa de risc si aplicabilitatea.

Protectie auditiva, vizuala, respiratorie

Alte tipuri de echipamente de care dispunem satisfac nevoi dintre cele mai diverse. Fie ca este vorba de casti, de ochelari sau de masti pentru respirat, astfel de echipamente deservesc nivelului optim de confort si mai ales siguranta in munca. Sunt realizate de mari producatori, menite sa ofere si rezistenta pe termen lung, deci investitia intr-un astfel de echipament inseamna un avantaj de lunga durata, caci se reutilizeaza.

Poate fi vorba de industrie, mai ales cea chimica, de segmentul constructiilor, de agricultura, de industria cosmetica etc. – cazuri in care astfel de echipamente se impun de la sine. Daca unele se vor  oferi angajatilor, cu un instructaj la pachet, in alte situatii sunt o masura de protectie luata pe cont propriu. Indiferent de situatie, trebuie pusa mai presus de toate siguranta – in cadrul site-ului nostru veti gasi si solutiile potrivite in acest sens.

Comentarii

comentarii

Close