Top Menu
aparate-de-incalzire-electrice

In cautarea unei solutii ideale pentru incalzire, te privezi deseori de nivelul de confort pe care ar trebui sa il resimti in interiorul locuintei. Indiferent de modul in care te decizi sa abordezi problema, trebuie sa te axezi intotdeauna asupra unui aspect – un consum rentabil si rezultate satisfacatoare.

Achizitionarea unui aparat de incalzit constituie o rezolvare pentru cei care au nevoie de o solutie rapida si eficienta. Nu produce nimanui placere o casa neincalzita – cu atat mai putin dupa o zi obositoare de munca sau dupa una in care deja ai indurat frigul de afara.

Nu neaparat numai pe perioada iernii, dar si in sezonul calduros se produc variatii insemnate de temperatura si in fiecare dintre aceste situatii, o solutie la indemana iti va fi necesara. In regula, dar optiunile sunt atat de variate, cum ai putea sti care dintre acestea ti se potriveste? Intr-un final, ce diferenta de rezultate exista daca foloseste o aeroterma, convectosrea, calorifer, radiator sau panouri electrice radiate? Constituie, spre exemplu, toate acestea optiuni mai potrivite decat incalzirea pe gaz?

Ce aparat pentru incalzire se pliaza pe nevoile tale?

Ca sa iei o decizie corespunzatoare legat de aparatul de incalzire potrivit, un bun punct de plecare il constituie calcularea consumului aferent diverselor optiuni.

Pentru inceput, afla ca daca utilizezi un aparat de aer conditionat cu incalzire, randamentul nu va fi intotdeauna unul satisfacator. Aceasta linie de dispozitive are o limita, iar tu trebuie sa fii pregatita si pentru situatii cu temperaturi extreme. In cazul in care singura solutie pe care o gasesti potrivita ti se pare a fi un aparat mobil, ce poate fi mutat dintr-o camera in alta, cantarirea variantelor disponibile constituie un pas de preferat.

La o privire rapida, ar parea ca toate optiunile sunt potrivite. Nu este nimic gresit in a crede asta – in fapt, prin ele energia electrica este transformata complet in caldura. Cat de eficiente sunt depinde de un aspect – de putere. Cele care au una mai mica, vor da caldura mai putina, si cele cu putere mare, o cantitate convenabila de caldura.

Recomandam efectuarea unor calcule, care sa includa pretul platit si randamentul obtinut – prin raportarea la treptele de putere, la prezenta sistemelor de temporizare pentru realizarea de reglaje etc.

Spre exemplu, daca ar fi sa alegi intre o aeroterma de 2000 W si un convector de 2000 W, te poti orienta spre oricare dintre optiuni pentru ca au puterea identica si utilizeaza rezistenta pentru incalzirea aerului. Diferenta intre ele este reprezentata de felul in care este distribuita caldura in interior. Raportarea la nivelul de zgomot emis, respectiv la alte aspecte ca modul de utilizare, nivelul de portabilitate sunt criterii pentru o selectie ideala.

  • Radiatoarele

Preferate pentru spatiul putin pe care il ocupa, acestea se diferentiaza de aeroterme prin greutatea sporita – datorata pieselor metalice in numar mai mare din componenta. Este o solutie pentru cei care doresc sa incalzeasca corpurile spre care este indreptata si nu aerul dintr-o incapere. Dintre avantajele cele mai insemnate ce le prezinta, faptul ca sunt dispozitive mici, portabile si realizeaza un transfer de caldura spre tinta foarte rapid se remarca de departe.

  • Aerotermele

Un aparat deosebit de simplu, acesta consta intr-o rezistenta care produce caldura si din ventilatorul ce il disipa in aer.

Prezinta numeroase avantaje pentru utilizator – este usor, portabil, poate fi repozitionat fara efort, incalzeste uniform aerul.

Multi o considera o solutie la indemana, rapida de incalzire. Prin fluxul constant de aer, caldura este imprastiata in intreaga camera.

In functie de nevoile pe care le prezinti, te poti orienta dupa un produs din cadrul cadrul magazinului nostru tehnicbazar.ro, care sa se plieze pe acestea.

Comentarii

comentarii

Close