Top Menu
cea-mai-bună-betonieră

Odata cu pregatirea pentru orice tip de constructie exterioara, prezenta unei betoniere este indispensabila. Cei a caror meserie vizeaza domeniul constructiilor stiu cel mai bine ca utilitatea sa nu poate fi inlocuita de niciun alt utilaj sau dispozitiv.

Ca orice alta achizitie mai costisitoare, presupune o mare atentie atunci cand te decizi sa o alegi deoarece sunt numeroase caracteristici si particularitati prin care se pot diferentia.

Pana acum ceva timp, betonierele erau utilizate doar de catre constructorii profesionisti pe santier, insa in ultima vreme au fost concepute diverse betoniere de dimensiuni mai mici destinate tuturor celor care sunt interesati in a-si construi o anexa sau o mica cladire prin curte. Multe persoane insa se feresc sa achizitioneze astfel de utilaje in conditiile in care costurile sunt putin mai mari, insa exista si criterii foarte eficiente care daca vor fi luate in considerare, oricine va reusi sa gaseasca o betoniera adecvata la cu un raport calitate – pret acceptabil.

Capacitatea

Capacitatea sau regimul de utilizare reprezinta un aspect in functie de care categoria de betoniere se imparte in trei forme: conventionale, semi-profesionale, precum si industriale.

O betoniera conventionala se poate descrie ca fiind destul de simpla cu cerinte de lucru mai limitate utilizate, in general, de persoanele fizice care au nevoie sa ridice un zid prin curte. Cele semi-prefesionale reprezinta o varianta imbunatatita a celor conventionale in sensul ca sistemul de functii pe care il ofera este unul mai amplu si asigura o eficienta mai mare. Pot fi utilizate atat in gospodarii, cat si pe santiere in construirea de drumuri sau pavaje.

Betonierele industriale sunt intrebuintate intr-un regim intensiv adoptat, in mod special de firmele de constructii. Acestea implica cantitati foarte mari de preparare a materialelor si trebuie sa corespunda unor conditii de rezistenta si eficienta.

Mobilitatea

Cele profesionale si conventionele se gasesc, in mod normal, in forma fixa, iar cele industriale sunt mobile. In anumite situatii, faptul ca se pot transporta mai facil este foarte important sau, mai ales, cand pot fi utile si in transportarea materialelor.

Volumul de mixare

In cele mai multe cazuri, producatorul este cel care atrage atentia asupra capacitatii de volum pe care o ofera o anumita betoniera pentru a nu exista consecinte nefavorabile, ulterior. E important sa iti stabilesti foarte bine scopul pentru care te-ai decis sa cumperi o betoniera pentru a sti si precis catre ce sa tinzi.

Sistemul de alimentare

Atat betoniera electrica, cea diesel, precum si cea cu alimentare pe benzina prezinta o serie de avantaje, dar si dezavantaje.

In cazul variantei electrice, este foarte convenabil faptul ca este disponibila si in forma mobila si nu este foarte scumpa la achizitionare, iar in cazul in care faci parte din cei care militeaza pentru intretinerea mediului, stii foarte bine ca aceasta nu va polua. In schimb, capacitatea poate fi mai redusa decat cea a celor cu motoare, plus ca este necesara si o sursa de alimentare continua, neputand functiona in alte circumstante.

Betoniera diesel are o capacitate destul de mare de finisaj si se poate preta pe diverse activitati, chiar de foarte mare amploare fara a presupune existenta vreunui risc de accident, asa cum este posibilitatea electrocutarii la betonierele electrice.

Cele cu benzina sunt mai avantajoase fata de cele diesel sub aspectul gabaritului, fiind unul mai limitat, insa poate fi destul de costisitoare din punct de vedere al alimentarii, precum si a intretinerii motorului.

Calitatea

Calitatea este in foarte mare parte dictata de marca produsului. In functie de caracteristicile pe care le prezinta un brand pe piata de profil, se poate vorbi si de un anumit nivel de calitate. In cadrul magazinului nostru, lista de optiuni este una destul de extinsa, insa cele mai renumite raman betonierele Bisonte, Braco sau Imer.

 

Daca nu faci parte din randul celor care muncesc si sunt specializati pe acest domeniu si ai nevoie in scop strict casnic, stim ca alegerea poate fi putin mai dificila pentru ca nu detii suficiente cunostinte. Din acest motiv te invitam sa intri pe site-ul nostru, unde fiecare produs din aceasta categorie are o descriere clara si precisa ce iti poate fi de mare ajutor.

Comentarii

comentarii

Close