Top Menu

Taierea uniforma a gazonului reprezinta pentru multi o provocare la care cu greu raspund pe masura. Identificarea unei solutii potrivite devine prioritara pentru cei care conteaza enorm estetica, mai ales in sezonul cald, cand spatiile verzi necesita o ingrijire atenta. Indepartarea buruienilor si a ierburilor reprezinta o sarcina de indeplinit la care fiecare gradinar va dori sa raspunda cu succes.

Din diversitatea uneltelor dedicate acestui scop, motocoasa este de departe una dintre cele mai moderne si la indemana alternative. Va intampinam cu o gama variata de produse constand in motocoase profesionale, cu functii diverse, care sa se plieze pe fiecare preferinta. Stim cat de mult conteaza ca dispozitivul sa ofere o functionare optima si o manevrabilitate corespunzatoare, astfel ca regasiti in randurile de mai jos cateva idei despre cum puteti face o alegere potrivita, bucurandu-va astfel de o utilizare ideala, de durata.

Motocoasa si alegerea ideala din multimea de optiuni

O mai numim coasa electrica sau motocositoare si nu constituie altceva decat coasa cu lama pe care gospodarii inca o folosesc in zonele rurale. Este ideala alegerea sa dupa nevoie, deci vi se va potrivi un model standard sau unul mai performant, dupa suprafete si dupa intensitatea cu care va fi utilizata. Ca sa asiguri un gazon aspectuos si frumos, iata de ce trebuie sa tii cont.

Inainte de toate, este bine sa stiti exact scopul uneltei electrice si sa o folositi ca atare. Indiferent de suprafetele de tuns si de ingrijit, aveti nevoie de o solutie care sa fie accesibila, dar si precisa. Trebuie avut in vedere ca reprezinta un ajutor nu doar pentru gazonul din fata casei, ci si pentru diverse munci agricole. Gospodarii dedicati le folosesc si pentru a aduna fanul animalelor de pe terenuri cu denivelari sau inclinate, dar si de pe langa copaci. Desigur, acestia trebuie sa aiba in vedere un model dedicat unor astfel de sarcini.

Inca o dilema pe care o veti avea cand luati in considerare achizitionarea unei motocoase este daca tocmai acesta este optiunea cea mai potrivita sau daca ar trebui sa va orientati dupa o masina de tuns iarba. Faptul ca prima varianta permite colectarea buruienilor si din zonele inaccesibile reprezinta numai unul dintre avantajele care inclina balanta in favoarea unei motocoase.

Tipuri de motocoase

Acestea se impart in categorii multiple, dupa aspecte precum modul de taiere a ierbii, dupa alimentare, precum si dupa activitatea pe care o vizeaza.

  • Dupa sistemul de taiere

In functie de aceasta caracteristica, motocositoarele se impart in cele cu fire de nylon, cu lama metalica sau cu sistem dual. Cele dintai sunt considerate a fi cele mai accesibile si prezinta in jur de cateva mii de rotatii/minut. Au fire rezistente, deloc costisitoare si simplu de inlocuit. Sunt o alegere pentru tunderea de zone denivelate si sunt ideale in regim hobby sau semi-profesional.

Modelele cu lama metalica sunt ideale pentru indepartarea plantelor cu radacini groase, respectiv pe suprafetele cu vegetatie densa. Intr-adevar inlocuirea lamei este o idee mai costisitoare, insa ofera si o utilizare optima. Iar in ceea ce priveste motocoasele cu sistem dual, acestea ofera flexibilitate sporita prin sistemul de taiere care poate utiliza atat fire de nylon, cat si lame.

  • Dupa modul de alimentare

Motocoase cu acumulatori – sunt potrivite pentru cei care au de intretinut gradini de dimensiuni mici. In general preturile sunt destul de ridicate, iar utilizarea acestora nu se preteaza decat pentru activitati rapide, nu din cele complexe.

Motocoase electrice – alimentarea se realizeaza de la reteaua electrica, deci conectarea se face prin cablu. Trebuie avut grija pentru a nu ingreuna munca din cauza acestui detaliu. Preturile acestora sunt rentabile, in raport cu sarcinile pe care le puteti realiza cu ajutorul unei astfel de unelte.

Motocoase pe benzina – sunt ideale pentru gradinile medii sau de dimensiuni mari. Reumplerea rezervorului se face fara efort, prezinta o putere mare si va ofera eficienta in taierea ierbii.

De asemenea, in alegerea unei motocoase potrivite este necesar sa va orientati dupa grosimea firului de taiere, dupa greutatea uneltei, latimea si treptele de taiere, volumul rezervorului, consumul de carburant si alte astfel de aspecte.

 

Va asteptam in magazinul nostru online Tehnic Bazar pentru a descoperi o gama variata de motocoase si accesorii suplimentare, produse de branduri cunoscute pe piata!

Comentarii

comentarii

Close