Top Menu
echipamente de protectie

Fiecare ar trebui sa fie la curent cu riscurile la care se expune atunci cand accepta un anumit loc de munca. Specificul activitatii desfasurate dicteaza si nivelul de siguranta de care este nevoie. Este adevarat ca in unele medii riscurile sunt limitate, insa sunt si cele care necesita masuri stricte. Respectarea lor prin raportarea la legislatia in vigoare reprezinta o necesitate.

Siguranta la locul de munca – necesitate primordiala

Securitatea si sanatatea sunt doua aspecte esentiale, indiferent de domeniul in care activeaza fiecare. Controlarea riscurilor de vatamare, respectiv de imbolnavire ar trebui sa constituie prima grija a angajatorului, dar si a angajatului totodata.

Legea impune asigurarea unor conditii optime in ceea ce priveste procesul de munca. Este necesara apararea vietii, adica a integritatii fizice, dar si psihice.

De ce sunt importante masurile de precautie si echipamentele de protectie?

Ceea ce nu demult cunosteam ca protectia muncii, are scopuri declarate. Se urmareste mentinerea sanatatii precum si a capacitatii de munca a tuturor lucratorilor. Un nivel corespunzator de siguranta il ofera gama de echipamente de protectie pe care de altfel o oferim pe site-ul nostru. Acestea trebuie sa fie sigure si calitative, adecvate pana in cele mai mici detalii.

Foarte multe accidente, evenimente nedorite si imbolnaviri profesionale pot fi astfel evitate! In timp, metodele de protectie au cunoscut imbunatatiri considerabile, iar vatamarea fizica a fost redusa semnificativ. Crearea cadrului legal ce a obligat la desfasurarea lucrului numai in conditii impuse de siguranta a fost o decizie mai mult decat inspirata.

Orice angajator ar trebui sa fie constient de normele de securitate si sanatate in munca, pentru ca nerespectarea lor duce la sanctionari in conformitate.

Ce echipamente si accesorii de protectie iti punem la dispozitie?

Daca stii ca nu dispui de cele necesare pentru o protectie optima la locul de munca, respectiv in domeniul in care ai o afacere, te invitam pe tehnicbazar.ro pentru a face selectia necesara de echipamente de protectie. Iti punem la dispozitie o varietate de articole, ce dispun de o verificare riguroasa, in ideea de a te asigura de nivelul ridicat de siguranta pe care il pot oferi.

Astfel, poti comanda de la noi: detectoare de gaze si accesorii complementare, alcoolteste si accesoriile aferente acestora, imbracaminte de protectie pentru diverse domenii, protectie respiratorie, accesorii aparate de respirat, ochelari, protectie auditiva, manusi, viziere, casti etc.

Norme de protectie la locul de munca si beneficiile celor ce le respecta

Acitivatatea desfasurata in conditii de maxima siguranta este benefica atat pentru angajator, cat si pentru angajat. Beneficiile vizeaza inainte de toate faptul ca va creste considerabil productivitatea unitatii, dar totodata si faptul ca lucratorii isi vor putea indeplini sarcinile de serviciu in conformitate cu cerintele. Se imbunatateste totodata si imaginea respectivei societati. Sunt aspecte ce dicteaza bunul mers al business-urilor.

Desigur ca efectele pozitive vor fi resimtite si pe partea bugetului. Castigurile sunt favorabile pe termen lung. Cand sunt numai reusite in prevenirea accidentelor de munca, precum si a imbolnavirilor profesionale, dispar si consecintele acestora.

Nu in cele din urma, cei care activeaza in medii diverse de lucru, mai ales cu potential ridicat de accidentare, vor actiona cu mai multa incredere. Se va observa eficienta acestui fapt, inregistrandu-se de altfel si o fluctuatie de personal cu mult mai redusa.

Indiferent de numarul de lucratori ai unei companii, este necesara desemnarea personalului cu privire la protectia la locul de munca. Pentru firmele de dimensiuni reduse, activitatile specifice pot fi avute in vedere de angajator, insa cand dimensiunile sunt de proportii, un ajutor specializat este recomandat.

Acestea fiind spuse, nu mai ramane decat ca si cei care nu au avut inca in vedere partea de protectie si siguranta la locul de munca sa ia masurile necesare. Va asteptam pe pagina noastra – www.tehnicbazar.ro – cu solutii variate in acest sens.

Comentarii

comentarii

Close