Top Menu

Pe santierul de constructii sau in atelierul de lucru, un adevarat specialist in sudura trebuie sa se bazeze pe indemanarea si priceperea deprinse din experienta, dar si pe aparatul de sudura cu care isi face zi de zi treaba. De aceea, o investitie corecta si bine documentata intr-un aparat din categoría celor profesionale este deosebit de importanta.

Recomandarea noastra pentru profesionisti este achizitionarea aparatelor de sudura tip invertor si a celor care folosesc metoda de sudura tip MMA si TIG.

Este adevarat ca invertoarele au preturi putin mai ridicate, insa cu ajutorul lor se poate obtine un arc electric stabil, functionand la aproape orice voltaj, spre deosebire de clasicele aparate de tip transformator. In plus, consumul lor energetic este moderat si chiar scazut, iar in ceea ce priveste practicabiliattea, pot fi usor transportate pe teren datorita constructiei compacte si greutatii scazute.

Aparatele de sudura MMA – reprezinta unul dintre cele mai populare modele de aparate de sudura, ideale pentru profesionsiti. Procedeul consta in folosirea unui electrod care, odata cu inchiderea unui circuit electric, este modificat termic pana la topire ceea ce permite lipirea metalelor. Acest tip de aparat de sudura poate fi folosit fara riscuri atat in interior, cat si in exterior si permite sudarea aliajelor chiar daca metalul este murdar sau ruginit.

Aparatele de sudura TIG (cu gaz inert) – folosesc un electrod neconsumabil de wolfram sau tungsten si protejeaza suprafata de sudare prin eliberarea unui gaz protector ce impiedica oxidarea. Astfel de aparate permit sudarea unei largi varietati de metale si aliaje, atat feroase, cat si neferoase, realizeaza o sudura rezistenta, precisa si neteda, fara reziduri si sudeaza cu succes materiale subtiri. Spre deosebire de un aparat de sudura tip MMA care intrebuinteaza electrozi pentru a-i topi in baia de sudura, un dispozitiv TIG nu introduce material de adaos, ci sustine numai un arc electric ce topeste acest material, care va fi adaugat de sudor.

In magazinul online Tehnic Bazar  gasesti o varietate de modele de aparate de sudura, atat din categoria celor profesionale, cat si din categoria celor destinate mai curand pentru mestesugarit si gospodarii. Astazi, insa, vom prezenta trei dintre aparatele de sudura pe care le recomandam cu incredere profesionistilor care se afla in cautarea unui aparat eficient si viabil, cu un bun raport calitate-pret. Este vorba despre aparate de tip invertor sau cele care folosesc tehnica de sudura MMA si TIG.

 

Aparat de sudura tip invertor – Intensiv ARC 200 VRD

ARC 200 VRD este un aparat de sudura de tip MMA si TIG, ceea ce il face ideal pentru profesionisti. Acesta are capacitatea de a suda  INTENSIV cu electrod de 3.25 mm in regim non – stop. In plus, foloseste tehnologia invertir de 40 kHZ, remarcandu-se printr-o eficienta ridicata. Versatilitatea aparatului permite lucrul cu toate tipurile de electrozi rutilici, bazici, inox, fonta, dar si in mediu protector, cu argon ( sudura TIG).

Dispozitiv VRD de reducere a tensiunii la iesire in gol sporeste siguranta  atunci cand aparatul de sudura este pornit, dar nu se afla in situatia de sudura.

Compact, modern, aparatul este foarte usor de manevrat si datorita greutatii sale reduse de 5.2 kg.

Trebuie sa mai amintim si ca potentiometrul de reglaj permite reglarea continua a curentului de sudura, iar, dotarea cu ventilator ii mareste capacitatea de sudura.

Aparatul de sudura 200 VRD are un ciclu de functionare calculat la 40 grade C.

Kit-ul de livrare pentru modelul ARC 200 VRD contine:

  • Cutie de carton pentru transport;
  • Cablu de alimentare de 1.7 ml cu stecher;
  • Clestele de masa;
  • Clestele portelectrod;
  • 2 cuple DX50;
  • Cablu masa 2 ml;
  • Cablu portelectrod 2 ml;
  • Masca de mana;
  • Ciocanel cu perie pentru zgura;
  • 1 X invertor intensiv arc 200 vrd.

 

DETALII PRODUS

 

Aparat de sudura Proweld MMA-205I

Din aceeasi categorie a aparatelor de sudura profesionale va recomandam modelul Proweld MMA-205I, dotat cu tehnologie inverter IGBT.

Acest model este recomandat pentru sudarea MMA a otelurilor alíate si poate fi utilizat cu electrozi bazici si supertit. Are un consum redus la functionarea in gol si se remarca prin forma sa compacta si randamentul energetic ridicat.

Proweld MMA-205I vine echipat cu o banda de umar pentru facilitarea transportului.

DETALII PRODUS

Aparat de sudura tip inverter – Jasic ARC 160 PRO

Acest aparat de sudura va raspunde asteptarilor multor sudori caci imbina  performantele de lucru cu pretul avantajos.

JAsic ARC 160 PRO este un aparat de sudura MMA si TIG , cu tehnologie Inverter (IGBT) de 40 HZ. Acesta permite un reglaj continuu al curentului de sudura datorita potentiometrului de reglaj, precum si o amorsare foarte usoara datorita curentului continuu, penetrare foarte buna a materialului si arc de sudura perfect stabil.

Poate fi utilizat cu toate tipurile de electrozi, rutilici, bazici, inox, fonta, dar si in mediu protector cu argon, prin contact ( sudura TIG).

Un alt avantaj al sau este greutatea redusa de 4.7 kg, ceea ce il face foarte usor de folosit si transportat. In plus, JAsic ARC 160 PRO  are un design modern si compact.

Sa nu uitam ca are si dotari precum Arc force (transfer uniform al picaturii de sudura la inceputul sudurii), hot start (amorsare usoara), anti-stick (reduce riscul de lipire al electrodului la start) si Lift Tig (sudura cu adaos de material si gaz de sudura argon) face din Jasic ARC 160 PRO una dintre cele mai bune optiuni pentru un profesionsit.

 

DETALII PRODUS

.

 

 

Comentarii

comentarii

Close