Top Menu

Iarna aproape a trecut si ne bucuram deja de o vreme deosebit de frumoasa, ceea ce inseamna ca este timpul sa facem schimbul de unelte si sa scoatem din depozit utilajele folosite pentru prelucrarea si cultivarea solului.

Motosapele si motocultoarele sunt cele mai folosite utillaje de catre gospodari si agricultori pentru intretinerea si cultivarea terenului, deosebirea dintre ele facand-o puterea de functionare a fiecaruia si dimensiunea suprafetei pe care se lucreaza.

Acum, luand in considerare ca pe timp de iarna am respectat conditiile de depozitare, iar motosapa a fost curatata si pusa la loc sigur, ferit de umezeala sau lumina soarelui , utilajul ar trebui sa sa fle in stare buna de functionare. Este bine totusi sa fim prevazatori si sa ne luam toate masurile de siguranta, verificare si pregatire a utilijului pentru perioada activitatilor agricole.

Iata care ar fi principalii pasi in verificarea si repunerea in functiune a motosapei sau motocultorului:

 1. Realizarea schimbului de ulei de motor

Schimbul de ulei de motor este indicat sa se faca folosind un produs de calitate si potrivit modelului de utilaj pe care il avem.

De asemenea, trebuie sa tinem cont ca, dupa repunerea in functiune, sa schimbam din nou uleiul dupa fiecare 50 de ore de utilizare sau cel putin o data pe an. Bineinteles, daca observam ca uleiul este murdar, il vom schimba si mai devreme. Este posibil ca acest lucru sa se intample uneori deoarece motocultorul opereaza in praf, mizerie, ceea ce face si mai dificila protectia motorului decat la alte echipamente de gradina.

Ulei pentru motoare in 4 timpi, 1 L -Ruris 4T-MAX

 • Ruris 4T este un ulei semisintetic multigrad pentru lubrifierea tuturor motoarelor în patru timpi.
 • Uleiul 4TMAX se utilizează pentru motoarepe benzină şi motoare diesel.
 • Cutia metalica contine 1 L de ulei.
CUMPARA

 

 

Ulei pentru motoare in 4 timpi, 1 L – Honda 10W-30

 

 • Ulei mineral pentru motoare in 4 timpi de uz industrial.
 • Grad de vascozitate SAE 10W30 API / SJ , potrivit pentru temperaturi cuprinse intre -20 °C si + 45 °C.
 • Imbuteliat la 1 litru.
CUMPARA

 

 

 

 

2. Schimbarea uleiului de transmisie

Pentru a asigura functionarea utilajului in parametri optimi este necesar sa facem schimbul de ulei de transmisie dupa perioada de iarna, in care motocultorul nu a mai fost folosit.

Ulei de transmisie – Ruris G-Tronic Ulei, 1 L

 • Ruris G Tronic este un ulei pentru lubrifierea în condiții foarte grele de sarcină și viteze de alunecare a transmisiilor cu roți dințate, precum și a cutiilor de viteză manuale ale automobilelor.
 • Uleiul GTronic posedă caracteristici superiaore antiuzură și antifrecare (caracteristici EP).
CUMPARA

 

 

 

 

 1. Verificarea cutitelor

Inainte de a trece la treaba ar trebui sa aruncam o privire si la cutitele motosapei si sa le ascutim daca este nevoie. Ne asiguram astfel ca vom beneficia de potentialul maxim de functionare a utilajului si de utilizarea lui in mod eficient.

 1. Verificarea suruburilor si piulitelor

Pentru siguranta in lucru este deosebit de important sa ne asiguram ca atat suruburile, cat si piulitele sunt bines stranse, nu numai la repunerea in functiune primavara, ci si inainte de fiecare utilizare.

 1. Reparatiile si schimbul de piese

In cazul in care constantam ca unele piese trebuie schimbate, este foarte important sa le inlocuim numai cu piese originale si respectand instructiunile din catalogul de piese. Daca suntem novici in utilizarea unor astfel de utillaje, ar fi bine sa recitam manualul de instructiuni si sa facem reparatiile la un service autorizat pentru a evita pierderea garantiei produsului.

 

Pentru mai multe tipuri de ulei de transmisie si ulei de motor, consultati catalogul din magazinul online Tehnic Bazar.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

Close