Top Menu

Evadarea în grădină este unul dintre momentele mult așteptate pentru gospodari, odată cu venirea primăverii. Și asta deoarece lucrul în grădină, în aer liber, poate fi chiar relaxant atunci când ai la îndemână uneltele și sculele potrivite. În caz contrar poate fi o corvoadă, iar rezultatul să nu fie pe măsura așteptărilor. Așa că în articolul de astăzi venim cu sfaturi utile pentru alegerea unei mașini de tuns iarba în funcție de suprafața terenului și îți prezentăm diverse funcții și accesorii care îți pot face viața mai ușoară. Așadar să începem!

Scenariu 1. Locuiești la curte, iar grădina este oaza ta relaxare, locul unde poți evada liniștit pentru un grătar cu prietenii, un joc de mini-fotbal sau, de ce nu, o baie în piscină. Ai o suprafață foarte mare de care trebuie să ai grijă astfel încât spatele casei tale să nu se transforme într-o junglă. Pentru asta ai nevoie de o mașină de tuns iarba puternică . Un exemplu foarte bun in acest sens este Ruris RX331, de 4,5 CP, utilizata pentru grădini și peluze de dimensiuni medii și mari.

Nu în ultimul rând, trebuie să iei în considerare faptul că pentru a-ți ușura cât mai mult munca, poți apela la o mașină de tuns iarba cu autopropulsie, care va reduce efortul depus în tunderea gazonului datorită ajutorului oferit pentru mobilizarea utilajului, nemaifiind nevoie să îl împingi, ci doar să îl dirijezi. Un exemplu bun în acest sens este Ruris RX500 , de 5,5 CP, pe benzina.

Scenariul 2. În spatele casei ai o grădină numai bună pentru a te relaxa cu prietenii și a dedica un mic spațiu și pentru locul de joacă al celor mici. Pentru asta, ai nevoie de o mașină de tuns iarba electrică, ideală pentru suprafețe medii. Bosch AdvancedRotak 750 de 1700 W, cu autopropulsie, are un rezervor impresionant de adunare a resturilor vegetale, de 50 L. De asemenea, funcția ProSilence reduce zgomotele cu până la 75%, în timp ce caracteristicile inteligente ale produsului facilitează tunderea gazonului și reduc nivelul de efort necesar acestei operațiuni. În plus, puteți modifica înălțimea de tăiere de la 20 la 80 mm, prin simpla acționare a unui singur buton. Rulmenții din material compozit, împreună cu roțile învelite în cauciuc de înaltă tehnologie permit astfel o funcționare uniformă a utilajului.

Scenariul 3. Întotdeauna ți-ai dorit o familie mare și o casă încăpătoare. Și visul pare că ți-a devenit realitate. Dar cum nu le poți avea pe toate, loc pentru grădină nu prea ți-a mai rămas. Partea bună este că la o grădină mai mică ai și mai puțin de muncă. De aceea, pentru tunderea gazonului, poți opta pentru o mașină de tuns iarba pe acumulatori. Iar recomandarea noastră merge către Makita ELM3720, cu acumulatori compatibili și cu alte scule Makita, ideală pentru utilizatarea hobby, în jurul casei. Greutatea redusă și forma ergonomică permite tunderea gazonului chiar și în zone mai puțin accesibile, precum în apropierea gardurilor sau a bordurilor. Modelul Makita ELM3720 are trei trepte pentru reglarea înălțimii de tăiere, iar capacitatea coșului colector este de 40 litri.

O altă soluție excelentă pentru spațiile greu accesibile sunt trimmerele, care au capacitatea de a pătrunde în colțurile înguste sau pe lângă borduri, oferindu-ți astfel un aspect uniform al gazonului. Trimmerele Bosch taie în forță, fără cablu, până la 1000 metri liniari de gazon, fiind ideale pentru întreținerea marginilor de gazon de-a lungul drumurilor, zidurilor, în jurul pomilor și răsadurilor de flori.

Și dacă vrei să îți menții gazonul sănătos și verde pe o perioadă cât mai lungă de timp, atunci este recomandat să folosești chiar și un scarificator , care are rolul de a aerisi solul, permițând infiltrarea apei și reținerea acesteia mai mult timp, asigurând astfel rezistența gazonului în perioadele de secetă. Makita UV3600 este un astfel de scarificator, cu motor electric de 1800 W, care lucrează până la 2000 mp de pământ.

Acestea fiind zise, vă lăsăm să meditați asupra noilor informații pe care le-ați aflat, iar dacă veți dori să vedeți și ce alte opțiuni aveți pentru fiecare categorie de mașini de tuns iarba, vă invităm să vizitați magazinul online de scule electrice și accesorii de mână TehnicBazar.ro.

 

Comentarii

comentarii

Close