Top Menu

La ce va ganditi atunci cand spuneti “toamna”? La ploi, frunze aramii sau peisaje desprinse parca din tablouri? Ei bine, atunci cand spunem “toamna”, gandul nostru zboara catre viile pline de struguri, care asteapta sa fie culese pentru a da nastere celor mai bune vinuri din tinuturile vrancene sau buzoiene. Si asta deoarece, Vrancea si Buzaul sunt doua zone de referinta pentru productia de struguri si vinuri alese.  

Si daca pana de curand strugurii se zdobeau in picioare, in butoaie mari, pline de boabe, astazi, procesul de vinificatie este mult mai usor datorita utilajelor concepute de marii producatori pentru extragerea sucului din struguri. Un exemplu in acest sens este zdrobitorul de struguri Ruris SS30, un produs destinat presarii manuale a boabelor. Practic, tot ce trebuie sa faceti este sa invartiti de volan, dupa care sa introduceti in cuva ciorchinii de struguri. Acestia vor trece printre role, vor fi zdrobiti, iar din acest proces va rezulta sucul de struguri, gata de pus in recipiente, la fermentare.

Ceea ce trebuie sa mai stiti despre zdrobitorul de struguri este ca are o capacitate de incarcare de 20 kg si o productivitate de peste 10 kg/h. Asta inseamna ca veti lucra cu eficienta si cu un efort redus datorita carcasei din inox si a rolei de zdrobire din poliamida.

Daca doriti insa sa optati pentru o varianta automatizata, atunci ar trebui sa va indreptati atentia catre zdrobitor struguri electric, de la Micul Fermier, de 500 W. Diferenta de pret nu este una foarte mare, insa efortul depus cu siguranta este unul diferit si considerabil. Cu 1400 rpm, zdrobitorul de struguri asigura o capacitate de maruntire de 500 kg/h. De asemenea, ceea ce este important sa retineti, este calitatea materialelor din care este confectionat, un aspect important atat din punct de vedere al durabilitatii, cat si din punct de vedere al calitatii sucului astfel obtinut: tamburii sunt confectionati din termoplastic extra dur si sunt tratati special pentru a nu afecta calitatea materiei prime, iar cuva este confectionata din tabla de fier vopsita si tratata impotriva coroziunii.

Mai sunt doar cateva zile pana cand toamna o sa isi intre in drepturi, asa ca daca inca nu aveti un zdrobitor de struguri, va invitam sa aruncati o privire in magazinul nostru online TehnicBazar.ro si sa alegeti unul dintre modelele disponibile, care o sa va faca cu siguranta viata mai usoara.

De asemenea, gasiti veti avea posibilitatea de a compara produsele, astfel incat sa alegeti modelul care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Va dorim spor la cumparaturi si la degustare!

Comentarii

comentarii

Close