Top Menu

Toamna este anotimpul culgerii roadelor si al belsugului, dar si anotimpul in care obiceiurile cu prilejul recoltei sunt urmate de cele pentru asigurarea sporului anului urmator. Printre lucrarile specifice acestei perioade din an se numara bineinteles curatarea terenului  de resturile ramase de la culturile anterioare, administrarea ingrasamintelor organice, aratul, dar si irigarea culturilor.

Daca aratura de toamna are rolul de a asigura acumularea si conservarea apei in sol, pregatind pamantul pentru anotimpul rece, irigarea este esentiala in zonele aride si semi aride pentru sporirea productiei, atat in randul culturilor care raspund cu mare eficienta (porumbul, graul, cartofii, floarea-soarelui), cat si in a celor furajere anuale, perene, necesare cu precadere in cresterea animalelor (porumbul pentru siloz si masa verde, lucerne etc.).

Date fiind conditiile climaterice cu care ne-am confruntat in ultimii ani, ne putem astepta ca productiile agricole sa fie tot mai des compromise de seceta. Motopompele de apa devin astfel deosebit de importate in procesul de irigare, asigurand extragerea apei rapid si distribuirea sa pe suprafata cultivata.

Motopompele reprezinta astfel una dintre cele mai eficiente solutii de irigare a culturilor atat pentru micii fermieri, cat si pentru persoanele care au o gradina sau un teren pe care cultiva frecvent. Chiar daca necesita o anume investitie, pe termen lung aceasta ne va aduce numai beneficii. De ce? Pentru ca solutiile clasice sau orice alte improvizatii  nu pot da acelasi randament precum noile motopompe cu motor benzina sau diesel, create de profesionsiti special pentru a raspunde nevoilor noastre.

Acestea sunt proiectate si instalate astfel incat apa sa poata fi extrasa eficient din bazine, fantani, puturi, dar si cisterne sau alte rezervoare mai mari. Pe piata exista o gama larga de astfel de motopompe, iar pentru a-ti usura munca si alegerea, venim in intampinarea ta cu un top 3 recomandari in materie de motopompe pentru irigatii, cu un excelent raport pret-calitate.

 

Motopompa apa GF – 1343 Micul Fermieri, motor 2 Timpi, 1 tol, 8 m3, 2 CP

CLICK AICI PENTRU PRET

GF – 1343 este o motompompa pe benzina, cu motor de 2CP, care se evidentiaza prin silentiozitate si randament optim.

Acest model de motopompa este deosebit de utila in orice gospodarie, intrucat poate avea intrebuintari multiple:

 • Alimentarea cu apa din fantani, lacuri, rauri si transportul apei curate prin conducte pe distante lungi
 • Umplerea rapida a rezervoarelor
 • Irigarea culturilor pe ogoare, gradini, livezi, vii, prin canale sau instalatii sub presiune cu aspersoare
 • Alimentarea cu apa curata sau desecarea bazinelor, piscinelor sau in crescatorii de peste, spalarea vitelor, grajdurilor, uneltelor si utilajelor Agricole
 • Orice alte activitati unde este necesara vehicularea sau transvazarea apelor curate in cele mai variate scopuri.

Motopompa Micul Fermier este usor de utilizat, are consum redus de benzina, este prevazuta cu cadru pentru protectie si transport. Cu ajutorul ei irigarea culturilor pe ogoare, gradini, livezi, vii se face prin canale sau instalatii sub presiune cu aspersoare.

Directionarea apei va fi facuta in functie de sistemul de irigatie pe care il detii. Este extrem de important sa-ti maresti parcul de utilaje cu sisteme de udare performante.

In configuratia standard motopompa poate functiona fara probleme daca sunt respectate dimensiunile furtunelor de absorbtie si refulare recomandate de producator si lucreaza in parametri functionali (debit, adancime maxima de absorbtie, inaltime maxima de refulare, etc. ), precum si daca sunt respectate toate operatiunile de verificare si intretinere conform instructiunilor de utilizare.

Daca te hotarasti sa achizitionezi aceasta motopompa, iata cateva aspecte de care ar fi bine sa tii cont:

– Stabileste amplasamentul motopompei corespunzator.

– Motopompa trebuie sa fie perfect dreapta. Pentru a functiona corespunzator vei evita inclinatiile.

– Asigura-te ca motorul ce antreneaza o astfel de motopompa nu are scurgeri de carburanti sau alte materiale. Cum ar fi spre exemplu: ulei de motor, motorina, benzina sau vaselina.

De asemenea, trebuie sa stii ca la comandarea motopompei setul de livrare va contine:

– Bidon amestec

– Set mufe 3 piese-1 bucata

– Racord 1”: 1 buc

– Coliere 1”: 2 buc

– Sorb cu sita: 1 buc

– Kit de instalare

– Surubelnita in cruce cu maner de plastic

 

Motopompa pentru apa murdara Senci SCWT-80, cu diam. 3” – 80 mm, debit apa 65 m³/h

CLICK AICI PENTRU PRET

SENCI SCWT 80 este o motopompa pentru apa murdara, cu diametrul 3” – 80 mm si cu un debit de apa de 65 m³/h, pe care o poti folosi cu  succes atat pentru irigatii, gradinarit, cat si pentru alte activitati de  aprovizionare cu apa.

Ceea ce o deosebeste de alte motompompe este sezorul ce opreste motorul automat in cazul lipsei de ulei.

De asemenea, este bine de stiut ca motorul este foarte usor de pornit, dispune de o paleta fixa si rotativa fabricata din font,a iar garnitura de etansare este din ceramica.

Fabricata din aliaj de aluminiu, carcasa mootopompei are o greutate redusa, dar o rezistenta mare.

Echipare standard la acest model contine:

 • Sorb
 • Garnituri
 • Coliere
 • Chei

 

Motopompa AGT WP 40 HKX

CLICK AICI PENTRU PRET

 

AGT WP 40 HKX  este o motopompa pentru apa curata, ideala pentru:

 • irigarea culturilor pe ogoare, livezi, vii prin canale sau instalatii sub presiune cu aspensoare
 • alimentarea cu apa din fantani, lacuri, rauri
 • transportul apei curate prin conducte pe distante lungi
 • umplerea rapida a rezervoarelor

Doatata cu un motor Honda GX270, cu senzor protectie pentru nivelul de ulei, AGT WP 40 HKX este o motopompa performanta care raspunde cu brio cerintelor celor mai exigenti agricultori. Raportul extraordinat pret calitate o plaseaza printre preferintele fermierilor si o face una dintre cele mai cautate si utilizate motopompe pentru irigatii.

Dotarea standard a motopompei include:

 • Stut aspiratie si refulare din aluminiu
 • Piulite aspiratie si refulare din aluminiu
 • Garnituri aspiratie si refulare
 • Sorb apa curata 4”
 • 3 coliere 4”

Acestea au fost doar trei dintre recomandarile noastre in materie de motopompe, insa te invitam sa consulti aici intreg catalogul, unde vei gasi o varietate de modele de la producatori mari precum: AGT, Senci, Imer, Ruris, Micul Fermier.

Si… nu uita, pregatirea terenului inca din toamna este mai benefica pentru sol si creste sansele obtinerii unor culture mult mai bogate!

Comentarii

comentarii

Close