Top Menu

A avea propriul aport de apă sub forma unui puț forat nu este doar o soluție fiabilă pentru cei care locuiesc la casă și nu au acces la sistemul public de alimentare cu apă. Multe familii optează astăzi pentru forarea unui puț în propria gospodărie pentru o calitate mai bună a apei și chiar economie din punct de vedere financiar.

Indiferent care sunt motivele ce stau la baza acestei decizii, săparea unui puț este o activitate foarte solicitantă din punct de vedere fizic dacă se alege metoda clasică și manuală de găurire. Din fericire, tehnologia a evoluat foarte mult și acum putem realiza ușor activități care altă dată erau deosebit de solicitante și consumatoare de timp.

Astăzi, fie că ne gândim la forarea unui puț, la plantarea pomilor în livadă, la construirea unui gard sau orice alt proiect care necesită săparea gropilor, forezele reprezintă soluția potrivită.

Forezele pot fi manuale sau motorizate. Bineînțeles că cele motorizate sunt cunoscute în rândul utilizatorilor profesioniști și de cele mai multe ori serviciile de forare sunt furnizate de companii, dat fiind costurile ridicate de achiziție. Forezele manuale sunt mult mai accesibile, dar sunt mai dificil de utilizat și implică mult efort fizic.

Dacă dețineți o firmă de construcții sau activați în acest domeniu, astăzi vă prezentăm două dintre forezele de top din oferta magazinului Tehnic Bazar. Deși prețurile sunt destul de ridicate în cazul ambelor foreze, avantajul costă în amortizearea rapidă a costurilor, acestea devenind în timp investiții durablile.

Stihl BT 360 – 3.9 CP

Stihl BT 360 este o foreză de mare capacitate pentru doi operatori cu 3kW.

Acest model poate fi utilizat pentru lucrări multiple, de la simpla găurire în pământ şi până la extragerea de probe din sol.

Dotată cu mânere rabatabile, foreza poate fi ușor de transportat de la un șantier la altul datorită cadrului portant care poate fi rabatat din câteva mișcări.

Foreza beneficiază de funcția Elasto Start care asigură un proces de pornire uniform, amortizând forțele de șoc.

În plus, frâna QuickStop a forezei se declanşează la prinderea frezei în sol cu coapsa utilizatorului, aducând unealta de frezat imediat în repaus. Aceasta îndeplineşte funcţia de opritor pentru rotirea inversă. Unealta de frezat poate fi scoasă simplu prin rotirea în sens opus acelor de ceasornic.

Efco TR1551 – 16 KW

Efco TR1551 este proiectată pentru utilizarea de către un singur operator, beneficiind de un mâner ergonomic pentru confort optim. Foreza este  ideală pentru efectuarea găurilor în pământ pentru garduri, stâlpi, copaci etc.

Acest model se evidențiază atât prin rezistență mecanică superioară în condiții grele de muncă și în poziții de lucru diferite, sistem rapid de înlocuire a burghielor, cât și de un tip de burghiu care permite efectuarea găurilor în gheață.

Carburatorul cu membrană permite lucrul cu echipamentul în orice poziție, fără scurgere de combustibil, iar mânerul aflat la îndemână poate fi folosit pentru inversarea sensului burghiului, pentru scoaterea burghiului din foraj cu un efort minim.

Separat, la această foreză se pot comanda următoarele accesorii:

  • Burghiu: Ø 8 cm X 100 cm
  • Burghiu: Ø 10 cm X 100 cm
  • Burghiu: Ø 15 cm X 100 cm
  • Burghiu: Ø 20 cm X 100 cm
  • Prelungitor 30 cm

 

 

Acestea sunt doar două dintre forezele profesionale, însă oferta din magazinul nostru online Tehnic Bazar este mult mai largă. Catalogul complet de foreze îl puteți consulta aici: https://www.tehnicbazar.ro/agricultura/foreze

 

 

 

Comentarii

comentarii

Close