Top Menu

Oferă grădinii tale propria formă, personalitate și stil cu ajutorul unui trimmer de tuns gardul viu!

Când vine primăvara și totul înverzește în jurul casei, știi că este momentul să scoți la înaintare uneltele de grădinărit care să îți transforme curtea și grădina în cel mai frumos loc de relaxare și petrecut timp liber. După mașina de tuns iarba, trimmerul de gazon și motocoasa, foarfeca electrică de tuns gardul viu este absolut esențială pentru îngrijirea spațiilor verzi.

Trimmerul sau foarfeca electrică, așa cum este cunoscută în mare parte, este o unealtă indispensabilă pentru întreținerea, curățarea și îngriirea arbuștilor și gardurilor vii din grădina ta. Dacă pentru întreținerea ierbii din curte ai nevoie de un trimmer de gazon, pentru întreținerea tufișurile și gardului viu vei avea nevoie de o foarfecă electrică. De ce? Pentru că aceasta te va ajuta să realizezi o tăiere uniformă, fără prea mult efort și, cel mai important, fără ajutorul unui specialist. Ușor, comod și de unul singur, economisind bani și fâcând o activitate care, cine știe, își poate aduce chiar relaxarea.

Iată câteva motive pentru care îți recomandăm să optezi pentru un trimmer electric:

  • Este mult mai silențios decât cele pe bază de carburant
  • Îți permite să modelezi și tai arbuștii și gardul viu în forma dorită
  • În zonele de grădină uniforme și drepte, cum ar fi pereții de vegetație, permite lucrul foarte ușor și rapid
  • Dacă nu ai lucrat niciodată ca grădinar, este un instrument de grădinărit foarte ușor de utilizat
  • Este o ustensilă ideală dacă scopul tău este să îți îngrijești singur grădina

Acum că știi de ce este important să folosești trimmerul pentru îngrijirea gardului viu, te întrebi probabil ce modele există pe piață și cum să faci alegerea potrivită pentru nevoile tale.

Ei bine, trebuie să știi că trimmerele electrice le vei găsi în 2 variante:

1. Wireless (cu accumulator)

Acest model este ideal dacă grădina sau curtea se intind pe o suprafață mai mare căci vei avea libertatea de a te mișca în voie, fără grija distantei la care te deplasezi.

Spre exemplu, Bosch AHS 55-20 LI este o foarfecă de tăiat gard viu cu accumulator ce se remarcă printr-o greutate redusă, de numai 2,6 kg, ceea ce înseamnă că o poți putea manevra foarte ușor. Tehnologia Quick-Cut îți asigură tăierea rotundă din prima încercare a ramurilor şi crengilor – pentru o tăiere rapidă şi eficientă a gardului viu, iar sistemul „Anti-Blocking” asigură o performanţă de tăiere continuă. De asemenea, Bosch AHS 55-20 LI este dotat cu Softgrip pe mânerul posterior, mâner frontal cu posibilităţi multiple de poziţionare şi apărătoare transparentă de mână pentru ca tu să poți lucra confortabil din orice poziție. În plus, dinții săi speciali din zona anterioară a cuţitului asigură o taiere fără probleme a crengilor cu un diametru de până la 25 mm.

Un alt model la fel de performant este STIHL HSA 56, o foarfecă compatibilă cu acumulator care asigură un randament foarte bun de tăiere a gardurilor vii și arbuștilor din jurul casei. Ușor de folosit și silențioasă, foarfeca nu necesită protecție pentru auz. Mai jos ai enumerate toate beneficiile cu care STIHL HSA 56 vine la pachet:

Sistem de taiere inovativ – Lamele de taiere sunt optimizate pentru prinderea crengilor si mentinerea lor pentru o taiere efcienta .

Pozitie intermediara pentru acumulator – Acumulatorul are 2 pozitii de insertie in locasul destinat. Prima pozitie permite fixarea sigura pentru acumulator in vederea transportului sau depozitari, dar nu permite furnizarea de putere necasara functionari. Apasand inca o data pe acumulator trece in pozitia de lucru iar lamele de taiere pot functiona.

Prindere usoara cu maneta de control – Manere prindere usoara cu maneta de control pornit/oprit si un sistem eficient de amortizare a vibratiilor.

Ergonomic cu doua manere – Este usor de pornit doar actionand cele doua butoane ale celor doua manere. Viteza de taiere se poate controla din butonul manerului din spate pentru o taiere precisa. Sistemul ergonomic cu doua manere permite utilizare cu ambele maini, pentru dereptaci sau stangaci.

2. Cu fir (cu cablu)

Acest model de trimmer este potrivit dacă spațiul din jurul casei este de dimensiuni mai mici, căci în acest caz vei fi condiționat de lumgimea cablului.

Din aceasă categorie, unul dintre modelele deseori recomandat este Makita UH7580 de 670W, un trimmer cu motor puternic, dar silențios. Lama lui este placată chimic cu nichel, iar mânerul ergonomic este cauciucat. Trimmer-ul poate fi folosit cu ușurință chiar și de un necunoscător și se evidențiază prin sistem anti-vibrații.

Printre cele mai importante specificații ale acestui model amintim:

— Comutatorul pentru doua maini (motorul functionand doar atunci cand ambele maini sunt pe maner),

— Aparatoare de protectie transparenta, pentru o vizibilitate cat mai buna,

— Perii de carbon usor schimbabile și frana mecanica – lama oprindu-se complet in 0.05 secunde.

 

Înainte de achiziționarea trimmer-ului, asigură-te că ai și echipamentul de protecție necesar, iar dacă nu, sfatul nostru este să faci o căutare rapidă pentru:

  • Ochlari de protecție sau vizetă de protecție
  • Haine de lucru cu mânecă lungă
  • Căști de protecție sau de siguranță
  • Mănuși de protecție

Când trimmer-ul a ajuns deja în posesia ta și ești gata să îl pui în funcțiune, citește cu atenție manualul de utilizare. Pentru protecția ta, dar și pentru o bună funcționare pe termen lung este important să-ți cunoști mașina pe care o folosești. În plus, o bună întreținere va mări durata de viață a trimmer-ului.

Pentru mai multe recomandări și modele de trimmere, te invităm să consulți aici oferta completă din magazinul online Tehnic Bazar.

 

Comentarii

comentarii

Close