Top Menu

Mașinile de spălat cu presiune reprezintă una dintre cele mai utile invenții pentru curățenie. Sunt versatile și eficiente, îndepărtând murdăria, mucegaiul, praful, noroiul și vopseaua de pe vehicule, zidărie, podele, acoperișuri și pereți ai casei, mobilier de grădină, clădiri și alte construcții.

Primele modele de mașini de spălat cu presiune au apărut în anii ’50 ai secolului trecut. Aparatul de spălat, în versiunea sa modernă, a fost inventată de Alfred Karcher, un german care a fondat în 1935 o companie dedicată fabricării sistemelor de curățare și care a inventat acest dispozitiv în 1950, conceput pentru a scurta timpii și a minimiza eforturile de curățare.

De atunci și pănă acum, pe piață a apărut o diversitate de modele, la fel de versatile și eficiente precum renumitele Karcher, fie că vorbim de Bosch, Makita, Stihl ori Progarden și Ruris.

Spre exemplu, Bosch Advanced Aquatak 150 este un model de mare putere care poate asigura cu ușurință curățarea celor mai murdare și dificile suprafețe datorită tehnologiei pompelor Quad. Cilindrul suplimentar al pompei Quad furnizează o putere deosebită, pentru executarea celor mai solicitante lucrări de curăţare într-un timp mai scurt. Aparatul este deosebit de ușor de montat și pus în funcțiune, iar setul de duze robuste şi durabile din dotare permit obţinerea unor performanţe de curăţare excepţional de versatile.

 

Stihl RE 282 PLUS este un utilaj profesional de curățat cu presiune înaltă de 160 bar, cu tambur integrat de furtun. Acest model se adresează în principal fermierilor, municipalității, silviculorilor, constructorilor, dar și sectorului de servicii, preucm spălătoriile auto. Controlul presiunii și al debitului face ca mașina să fie eficientă în consumul de apă, iar roțile mari asigură o mobilitate sporită. Ce trebuie să mai știm despre acest model este că pompa din alamă și pistoanele ceramice extind considerabil durata de viata a mașinii, iar furtunul de înaltă presiune întărit cu oțel îi asigură durabilitatea.

Indiferent de producătorul și modelul ales, ar fi bine ca la utilizarea mașinii de spălat cu presiune să ținem cont de următoarele aspecte:

  • Înainte de a începe curățarea suprafeței murdare, este bine să testăm aparatul într-o zonă mai puțin vizibilă pentru a verifica dacă presiunea utilizată sau modul de pulverizare nu dăunează.
  • Este importat să facem această probă, mai ales dacă este vorba de materiale delicate, precum lemnul sau un autoturism, întrucât o presiune foarte mare poate îndepărta vopseaua.
  • Este recomandat să utilizăm aparatul folosind un unghi de pulverizare de 45 grade. Dacă vom îndrepta jetul de apă direct spre zona unde vrem să curățăm, murdăria se va împrăștia peste tot.
  • Se recomandă ca suprafața minimă între pulverizator și suprafață să fie de 30 cm.
  • Dacă urmează să curățăm suprafețe din sticlă, cel mai bine ar fi să folosim cea mai mică presiune pentru a evita riscul de spargere.
  • Folosirea produselor de curățare speciale ne va ajuta să menținem aparat în parametrii cei mai buni de funcționare și pentru a obține cele mai bune rezultate, cu atât mai mult dacă vorbim de medii profesionale, precum ateliere, sectorul industrial și alimentar.
  • La terminarea curățeniei, ar fi bine să oprim mai întâi aparatul și apoi alimentarea cu apă.
  • Curățarea frecventă a filtrelor este și ea deosebit de importantă, căci înfundarea lor va duce la scăderea presiunii cu care mașina pulverizează apa.

 

Să avem spor la curățenie!

 

 

 

Comentarii

comentarii

Close