Top Menu

Am așteptat cât am așteptat, dar iată că acum putem spune în sfârșit că a venit și la noi vara. De vreme ce condițiile meteo nu au ținut cu noi până acum, cel mai probabil nici grădinile noastre nu au mai putut primi atenția cuvenită. Acum este însă timpul să ne reorganiză și să ne asigurăm că până la finalul sezonului vom avea parte de o grădină perfectă.

Pentru asta, unul dintre pașii importanți pe care îi vom discuta astăzi, este chiar alegerea motocoasei cu ajutorul căreia vom putea curăța și întreține grădina.

Așa cum bine știm, pe piață găsim trei variante de motocoase: electrice, pe benzină și cu acumulator. În funcție de specificațiile tehnice, fiecare motocoasă are o capacitate diferită. Cele electrice  sunt mai puțin potrivite pentru a face față buruienilor mari, dar tind să facă mai puțin zgomot și să emită mai puține vibrații. Cele pe benzină sunt mai performante, dar și mai zgomotoase, emițând substante toxice în mediu.

Pentru că nu suntem cu toții foarte buni cunoscători în acest domeniu, am pregătit câteva recomandări de motocoase Stihl care să ne facă decizia mai ușoară. Bineînțeles, pe lângă acestea mai sunt și alte modele la fel de eficiente, de la producători la fel de buni, însă astăzi ne vom opri doar asupra acesteui producător.

 

STIHL FS 55 este un model de motocoasă pe benzină, cu o ergonomie perfectă pentru confortul utilizatorului având o înălțime și greutate ajustate astfel încât să se poată lucra timp îndelugat cu efort minim. Ideală pentru tunderea gazonului şi pentru lucrări de curaţire pe parcela de gradină particulară, FS55 poate fi utilizată și pentru cosirea de iarbă împâslită, stuf şi urzici dacă este accesorizată cu dispozitive adecvate.

STIHL FS 120 este o motocoasă profesională pe benzină, dotată cu un motor 2-MIX ce funcționează cu amestec benzină – ulei ce dezvoltă o putere de 1.3 kW sau 1,8 CP. Acest model poate fi folosit fără probleme pe suprafețe mai mari, iar capacitatea mărită a rezervorului permite o perioadă mai mare de lucru fără alimentare.

STIHL FS 235 este o motocoasă puternica, destinată uzului profesional în peisagistică și grădinărit. Motorului său funcționează cu amestec benzină – ulei ce dezvoltă o putere de 1.55 kW sau 2.1 CP. Pentru o utilizare confortabilă, mânerul are integrate toate comenzile de control ale motorului. Sistemul antivibrații atenuează transmisia mișcărilor motorului.

Așa cum spuneam, acestea sunt doar 3 dintre recomandările noastre, însă este foarte important să facem alegerea cu care ne simțim cel mai confortabil. Pentru asta, te invităm să consulți și catalogul nostru complet cu oferte de motocositoare Stihl sau de la alți producători, precum Makita, Ruris, Micul Fermier etc.

 

Comentarii

comentarii

Close