Top Menu

Grădina este rezultatul minunilor pe care natura ni le oferă, dar și al preocupării noastre pentru îngrijirea și întreținerea ei. De aceea, este foarte important ca, pe timp de vară, să avem la dispoziție câteva utilaje de bază care să ne ajute să o păstrăm curată și frumoasă.

Așadar, astăzi vom vedea împreună care sunt 3 dintre cele mai importante utilaje pe care ar trebui să le avem în gospodărie și ce recomandări avem în acest sens, de la producăorii cu care noi colaborăm.

 

MOTOCOASA

Printre numeroasele unelte și mașinării create pentru întreținerea grădinii, se află motocoasele. Eficiente în eliminarea buruienilor și a ierburilor înalte, motocoasele sunt mașinării care pot fi ușor manevrate chiar și de către amatori. Majoritatea modelelor de motocoasă vin împreună cu un ham care se fixează pe umerii utilizatorului pentru stabilitate, confort și eficiență.

Veți vedea că există două tipuri de motocoase pe piață:

 1. Cele care funcționează prin intermediul unui motor cu benzină, în 2 sau 4 timpi,
 2. Cele care funcționează prin intermediul unui motor electric care poate fi racordat la rețeaua electrică sau alimentat cu un acumulator.

Makita DUR181Z – cu acumulator

Masina de cosit DUR 181 Z  funcționează cu  baterii Li-ion, este silențioasă, dispune de un ax flexibil și componente rezistente. Ușor de manevrat,  acest model este destinat utilizării semi-profesionale și comptatibil cu acumulatori de 18 V. La achiziționarea lui, în setul de livrare se vor regăsi: hamul, captul de tăiere cu fir, rezervă fir 1,6 mm, apărătoare și ochelari de protecție.

Principalele sale avantaje sunt:

 • Functionare in conditii de siguranta si confort;
 • Pornire și oprire ușoare;
 • Emisii reduse de noxe;
 • Sistem antivibrant inclus.
 • Tijă telescopică.
 • Rotirea capului tăietor la 180 grade.
 • 5 poziții de pivotare a capului tăietor.
 • Tehnologie LXT.

 

DAC 210 – pe benzină – 1.7 CP

Motocoasa Dac 210 este alegerea perfectă dacă ne dorim o motocoasă de putere medie la un preț excelent în raport cu puterea pe care o poate oferi. Destinată tăierii și îndepărtări ierburilor înalte și cosirii fânului, DAC 210 este prevăzută cu sistemul RURIS Rapid cu chingă având rolul de a repartiza greutatea astfel încât, în momentul exploatării, confortul să fie maxim. Un alt avantaj este chiar puterea motorului de 1.7 CP, care permite folosirea multor accesorii, largind astfel domeniul de utilizare.

MOTOFERĂSTRĂUL

Un alt instrument recomandat pentru întreținerea grădinii este motoferăstrăul. Indispensabil pentru tăierea tufișurilor, ramurilor și a oricărei alte bucăți de lemn pe care dorim să o îndepărtăm, motoferăstrăul ne ușurează munca în grădină.

Bosch EasyCut 12

Marele producător Bosch ne asigură că tăierea nu a fost niciodată mai sigură decât cu Bosch EasyCut 12. Datorită pânzei de ferăstrău inovatoare NanoBlade, taierea se face fără vibrații, lantul cu rotire concentrică și dinți de ferăstrău mici de 4 mm alunecând fără efort și drept prin material. Acest model de ferăstrău este foarte versatil, putând fi utilizat atât în exterior, cât și în interior. Alte avantaje care ne face să mizăm pe Bosch EasyCut 12 sunt:

 • Taiere aproape de margini datorită noului design, de ex. tăierea îngrijită a ramurilor aflate aproape de trunchi
 • Schimbare ușoară, sigură și rapidă a pânzei de ferăstrău prin simpla deschidere a capacului, schimbarea pânzei de ferăstrău și închiderea capacului
 • Datorită noii tehnologii de tăiere, nu mai este necesară întreținerea – nu mai sunt necesare ungerea sau ascuțirea pânzei de ferăstrău
 • Acumulatorul cu litiu-ion permite utilizarea oricand si oriunde a ferastraului. Acumulatorul este interschimbabil, putând fi utilizat și la alte scule din sistemul Power for ALL
 • Sistem electronic Bosch pentru precizie maximă la tăiere
 • Cârligul pentru depozitare inclus poate fi utilizat pentru suspendarea sculei de o ramură sau o scară în timpul lucrului.

 

 

Makita UC3541A – 1800w

Silențioasă și ușor de manevrat, Makita UC3541A este destinată unei game variate de activități, de la curățatul pomilor și activități simple de grădinărit și până la tăierea lemnelor de aproape orice dimensiune. În plus, funcționează pe curent și este foarte prietenoasă cu mediul înconjurător.

MAȘINA DE TUNS IARBA

Dacă ne dorim o grădină mare, cu un gazon frumos, atunci mașina de tuns iarba este absolut necesară pentru tăierea gazonului și menținerea ierbii la nivelul dorit. La fel de important este ca mașina să aibă în dotare un compartiment de depozitare a ierbii tăiate, care facilitează mult munca de întreținere a grădini prin depunerea ierbii în acel compartiment pe măsură ce realizăm tunderea gazonului.

DAC 100XL – pe benzină – 3CP

Masina de tuns gazon Ruris DAC 100XL este caracterizata prin simplitate si eficiență în exploatare. Șasiul masinii este construit din material plastic rezistent la uzură și ușor de manipulat, minimizând efortul în timpul exploatării. Motorul în 4 timpi care echipează mașina de tuns gazon are consum redus de carburant și unește eficiența, garanția și costul redus într-un singur produs.

Makita ELM3720 – electrică – 1400 W

Makita ELM3720 este o mașină electrică de tuns iarba recomandată pentru grădini de suprafețe medii, până la 500 m². Cu o greutate redusă și o formă ergonomică deosebită, mașina permite tunderea gazonului chiar si in zone mai putin accesibile, precum in apropierea gradurilor sau a bordurilor. Modelul Makita ELM3720 are trei trepte pentru reglarea inaltimii de taiere, iar capacitatea cosului colector este de 40 l. De asemenea, mașina se evidențiază printr-un design modern, o carcasă rezistentă la șocuri, din polipropilenă și o pârghie comenzi confortabilă și sigură cu mâner rabatabil.

 

Comentarii

comentarii

Close