Top Menu

Întreținerea unei grădini mici sau cu puțini arbuști o putem face eficient cu ajutorul foarfecelor de tăiere și cu alte unelte tradiționale de grădină. Dacă vorbim însă de o grădină mai mare, bogată în tufișuri ori ramuri groase, atunci va trebui să optăm pentru o unealtă puțin mai diferită și mai eficientă, anume un ferăstrău electric conceput special pentru grădină. Da, există și astfel de scule electrice, chiar dacă nu te-ai fi gândit și este bine să știm cum le putem folosi mai exact, ce avantaje ne aduc și pentru ce modele am putea opta.

În primul și în primul rând, trebuie să știm că ferăstrăul de grădină este conceput special pentru tăierea ramurilor mai groase, astfel încât să asigure o tăiere curată, dreaptă și sănătoasă pentru arbuști. El funcționează ca un ferăstrău clasic, fiind dotat cu o lamă plană, zimțată, care se mișcă înainte și înapoi cu viteză mare. Spre deosebire de foarfeca de grădină, ferăstrăul nu este limitat de spațiul dintre lame, ceea ce permite tăierea ramurilor mai groase.

În plus, nefiind un instrument acționat cu forța manuală, ferăstrăul de grădină este mult mai ușor de folosit. Faptul că ferăstrăul funcționează fie conectat la energie electrică, fie pe bază de acumulator, ne asigură un efort redus în utilizare și mult mai multă siguranță împotriva accidentărilor. Evident, ferăstrăul de grădină fără fir vine la pachet și cu beneficiul mobilității nelimitate, acest putând fi un avantaj important ținând cont că de obicei îl vom utiliza și în zone mai depărtate de sursa de curent și că firul poate fi destul de incomod în timpul lucrului.

Așadar, dacă ar fi să facem o trecere rapidă în revistă a principalelor avantaje ale ferăstrăului electric de grădină, iată care ar fi acestea:

 • Permite tăierea ramurilor mai groase spre deosebire de foarfeca de grădină
 • Execută tăieturi curate și drepte, oferind mai multă siguranță
 • Nu emit gaze nocive
 • Nu generează mult zgomot
 • Unele modele au mâner ergonomic care facilitează destul de mult utilizarea
 • Presupune efort scăzut la utilizare

Acum, dacă te decizi să achiziționezi un ferăstrău electric de grădină, noi îți recomandăm Bosch Keo, un ferăstrău electric cu acumulator Li-Ion integrat de 10,8 V pentru performanţe ridicate de lucru. Fiind dotat cu cadru de fixare A-Grip demontabil, ferăstrăul permite fixarea crengilor pentru tăiere fără a fi necesară folosirea ambelor mâini.

Alte benficii ale Bosch Keo:

 • Softgrip şi o formă ergonomică pentru un plus de manevrabilitate
 • Schimbare uşoară a pânzei de ferăstrău pentru diferite lucrări de tăiere din grădină
 • Frână cu reacţie rapidă şi apărătoare de mână pentru un plus de siguranţă
 • Zăvorul de siguranţă împiedică pornirea accidentală
 • Pânză de ferăstrău de calitate elveţiană pentru tăierea curată şi precisă a unor crengi cu diametrul de până la 80 mm** Cu dispozitivul „A-Grip“ demontat.

Comentarii

comentarii

Close