Top Menu

Când frunzele copacilor încep să cadă, iar aleile și grădinile îmbracă haine ruginii, știm că toamna începe să-și intre în drepturi. Totodată, însă, știm că este momentul să introducem și o nouă activitate în rutina săptămânală de îngrijire a spațiilor exterioare, anume înlăturarea frunzelor uscate. De departe, suflanta de frunze este instrumentul ideal cu ajutorul căruia putem transforma adunatul frunzelor dintr-o corvoadă, într-o activitate pe care o putem realiza rapid și ușor. Permițându-ne să păstrăm grădina, terasa, curtea și aleile curate chiar și atunci când pe jos se formează un adevărat covor de frunze uscate, suflanta ne face viața la casă mult mai ușoară.

Deși suflanta este un instrument destul de ușor de utilizat, este totuși important să ne luăm unele măsuri de precauție înainte de folosire și să respectăm câteva reguli de bază pentru a evita posibile accidente:

 1. Să ne asigurăm că asamblarea suflantei este făcută corect

Înainte de utilizare, suflanta electrică trebuie montată. Setul de livrare al suflantei include de obicei mai multe componente, precum capul suflantei, sacul de colectare pentru modelele care funcționează în modul de aspirație sau filtrul de aer și curelele de transport. Înainte de a porni suflanta, este foarte important ca întotdeauna să verificăm dacă toate aceste piese sunt asamblate corect conform instrucțiunilor din manual.

 1. Să păstrăm capul suflentei îndreptat către sol

Este important să știm că suflanta poate proiecte obiecte mici prin suflare. Prin urmare, trebuie să avem grija să nu orientăm suflanta către persoane, mașini sau animale. Pentru a evita accidentările, este bine să ne asigurăm că suflanta este mereu îndreptată cu capul spre sol atunci când este pornită, cu atât mai mult în cazul suflantelor performante, cu putere mare de aspirare, precum SKIL 0792 AA.

Suflanta/aspiratorul de grădină SKIL 0792 este o suflantă şi aspirator practic, 2 în 1, cu funcţie de tocare și o manevrabilitate excelentă. Datorită motorului de 2800 W, putem curăța rapid grădina urbană de frunze şi de alte reziduuri.  Mulţumită construcţiei „Easy Storage“, folosită excluziv de SKIL, această suflantă/aspirator de grădină necesită un spaţiu minim de depozitare după terminarea lucrului.

Această suflantă/aspirator de grădină are un motor puternic cu care putem curăţa fără efort frunzele căzute şi alte reziduuri din grădină, cu jetul de aer de 270 km/h, respectiv cu volumul de aspirare de 13 m3 pe minut. După ce adunăm toate frunzele din grădină într-o grămadă cu ajutorul suflantei, putem utiliza funcţia de aspirare pentru a curăţa grămada. Tocătorul incorporat reduce volumul reziduurilor la o zecime din volumul original, pentru debarasare compactă şi convenabilă.


Pentru manevrare simplă prin grădină, suflanta/aspiratorul de grădină SKIL 0792 este echipată cu o roată unică, pivotantă, în faţă. Astfel se exclude ridicarea şi rotirea greoaie, iar lucrul în jurul obiectelor din gradină nu a fost nicicând mai simplu. Două mânere ergonomice şi o curea pentru umăr asigură confortul optim de lucru şi cresc mobilitatea.

Și nu în ultimul rând, SKIL 0792 face parte din „Urban Series“, gama de unelte de grădinărit confortabile şi economice. Toate uneltele „Urban Series“ beneficiază de soluţia excluzivă „Easy Storage“ a firmei SKIL, ceea ce înseamnă că după terminarea lucrului, acestea se pot depozita foarte convenabil, necesitând un spaţiu minim.

Caracteristici:

 • Tăiere de mare impact pentru a reduce volumul deşeurilor cu 10 la 1
 • Curea pentru umăr, pentru un confort suplimentar
 • Mânere ergonomice pentru control perfect în timpul lucrului
 • Motor puternic pentru modul de suflare şi de aspirare
 • Design SKIL „Easy Storage“ pentru agățarea convenabilă pe șina de depozitare SKIL
 • Funcţie de schimbare uşoară, printr-o simplă răsucire de buton
 • Suflantă/aspirator de grădină, multifuncţională 2 în 1, cu funcţie de tocare
 • Manevrare simplă, mulțumită roții pivotante unice
 • Sac colector mare, uşor de golit

 1. Să fim atenți la manipularea combustibilului

Umplerea rezervorului ar trebui să o facem cu multă atenție, evitând vărsarea combustibilului. Odată făcut plinul, închidem bine capacul, conform instrucțiunilor din manual.

 1. Să purtăm accesorii de protecție

Pentru a ne proteja și a ne menține departe de posibile accidentări, ar fi bine să luăm în calcul și un echipament de protecție, care poate include ochelari de protecție, mănuși antiderapante și chiar căști ori dopuri de urechi pentru a ne proteja auzul, deși astăzi găsim modele cu tehnologie avansată, care produc foarte puțin zgomot, precum suflanta/aspirator BOSCH Universaș Garden Tidy.

 

Cu un nivel de zgomot extrem de redus de 99 dB  (Nivelul puterii sonore redus cu până la 75% – ProSilence), acest model de suflantă oferă o curățare flexibilă a grădinii prin funcția 3 în 1 care permite suflarea, aspirarea şi tocarea frunzelor. Alte avantaje aduse de Bosch Universaș Garden Tidy sunt: comutarea simplă şi rapidă între moduri, fără cheie, cu mecanism de eliberare rapidă; sacul de colectare cu eliberare rapidă, prevăzut cu deflectoare de murdărie rezistente la umiditate și manevrabilitatea excelentă dată de diminesiunea mică, greutatea scăzută și construcția ergonomică. La comandarea acestei suflante, în pachetul de livrare vom găsi: Alimentator ✓ Curea de umăr matlasată ✓ Duză suflantă ✓ Sac colector 45 l ✓ Tub de vid.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii

Close