Top Menu

Atunci când vine vorba de spălarea pereților casei, a mobilierului de exterior, a aleilor sau autoturismelor, mașina de spălat cu presiune este instrumentul indispensabil pentru rezultate de nota zece în curățenie, așa cum cu toții ne dorim. Pe lângă faptul că este foarte versatilă, mașina de spălat cu presiune vine și cu o mulțime de avantaje pe care este bine să le cunoaștem:

1. Economie la consumul de apă

Ne vine să credem sau nu, mașina de spălat cu presiune chiar folosește mai puțină apă decât ne-am fi gândit. Da, intuitiv, am tinde să credem că presurizarea apei crește dramatic consumul, golind rapid un rezervor cu apă. Nimic mai departe de adevăr, însă. De fapt, mașinile de spălat cu presiune permit economisirea apei datorită atomizării lichidului – lucru esențial pentru funcționarea lor – astfel încât, deși presiunea apei la ieșire poate fi de 50 de ori mai mare decât cea atmosferică.

2. Utilizări multiple

Așa cum spuneam mai sus, putem folosi mașina de spălat cu presiune nu numai pentru spălarea fațadelor casei sau clădirilor, ci și pentru curățarea mașinii, a gardurilor, țevilor înfundate, garaje, ateliere etc. Versatilitatea ei și gama largă de modele ne permite să facem achiziții inteligente și potrivite pentru nevoile noastre.

3. Cu apă rece sau apă caldă

Mașinile de spălat cu presiune cu apă caldă vin cu câteva avantaje în plus: curăță mai ușpor grăsimile și uleiul, curăță mai repede și folosesc mai puține substanțe chimice și chiar pot crea abur pentru dezinfectarea suprafețelor. Ele vin de obicei la prețuri mai ridicate decât cele cu apă rece, dar și cu avantaje pe măsură.

4. Presiune și putere de curățare

Presiunea de spălare este unul dintre cele mai importante criterii atunci când vrem să achiziționăm un astfel de echipament:

 • Spălătoarele cu presiune sub 140 bari  sunt potrivite pentru uz caznic: îndepărtarea prafului de pe mobilierul de grădină, curățarea teraselor,a  căilor de acces și pentru spălarea autoturismelor.

Rcomandare: Bosch UniversalAquatak 125, o mașină de spălat cu presiune de 1500 W, care asigură o curățare rapidă, flexibilă și fără efort.

 

Avantaje:

— Noua duza 3-in-1 cu jet punctiform are o performanţa de curaţare cu 10% mai inalta

— Accesoriu de inalta presiune pentru detergent pentru aplicarea mai rapida a acestuia

— UniversalAquatak 125 este mai usoara de deplasat si depozitat datorita manerului extensibil si roţilor mai mari

— Pompa puternica de 125 de bari asigura o putere eficienta de curaţare

— Gata de utilizare imediat ce este scos din cutie, astfel incat utilizatorul nu trebuie sa mai asambleze nimic

— Racorduri cu montare rapida si usoara prin impingere pentru o instalare mai rapida

Setul de livrare conține:

 • Duza 3 in 1
 • Duza de inalta presiune pentru detergent, 450 ml
 • Filtru de apa
 • Furtun inalta presiune 5 m
 • Lance
 • Pistol inalta presiune Bosch
 • 1 X  Masina de curatat cu inalta presiune UniversalAquatak 125

 

Spălătoarele cu presiune între 140 și 210 bari sunt cele mai răspândite modele fiind potrivite pentru curățarea suprafețelor din beton cu pete ușoare până la moderate de ulei, pentru spălarea autovehiculelor, curățarea piscinelor, dar și în multe aplicații industriale.

Recomandare: Makita HW151, o mașină de spălat cu presiune, 2200 W, acționată de un motor electric monofazat și destinat utilizării intensive datorită echipării cu pompă din bronz cu pistoane acoperite ceramic.

Avantaje:

 • Tip motor: inducție silențios, comparativ cu versiunea modelului universal;
 • Tip pompe: arbore cu came cu pistoane îmbrăcate în ceramică ce permite o durată de viață mai mare;
 • Structura rezistentă din oțel TSS;
 • Capul pompei din bronz;
 • 2 rezervoare pentru spumă;
 • Sistem de blocare a rolei de furtun;
 • Poziție verticală de lucru;
 • Reglarea presiunii.

 

 

Spălătoarele cu presiune peste 210 bari fac parte din categoria echipamentelor profesionale, destinate spălării utilajelor industriale grele, utilajelor pentru construcții sau echipamentelor agricole.

Stihl RE 462 PLUS este un sistem de curățare profesional, de 7400 W, cu reglaj integrat de presiune și debit, cadru rabatabil și mâner practic pentru transport.

 • Presiune de lucru 220 bar.
 • Motor cu turaţie redusă, pistoane cu strat ceramic, oprire de siguranţă a motorului pentru o durată extrem de lungă de funcţionare.
 • Lance de curăţare cu duză plată interschimbabilă. Pentru tensiune de 400 V.
 • Furtun de înaltă presiune cu inserţie metalică

 

 

5. Mobilitate și dimensiune

Nu toate modelele de mașini de spălat cu presiune sunt dotate cu roți, însă acesta este un aspect important care ne asigură transportul și utilizarea cu ușurință. De obicei ele sunt dotate și cu un tambur în jurul căruia se înfășoară cablul sau furtunul astfel încât să se evite accidentările, iar acest lucru este deosebit de important dacă lucrăm pe un loc periculos, cum ar fi un acoperiș.

În magazinul online Tehnic Bazar, regăsim o varietate de modele de mașini de spălat cu presiune, de la producătorii de renume precum: Karcher, Bosch, Stihl, Makita, Ruris, ProGarden, Imer, Bisonte, Schepppach. Toate produsele de pe site pot fi achizițioante în rate, iar livrarea se face în toată țara.

 

Comentarii

comentarii

Close