Top Menu

Atunci când facem o achiziție cu toții ne dorim ca alegerea făcută să fie una dintre cele mai bune, iar calitatea să se reflecte în timp, în durabilitatea și eficiența produsului cumpărat. De aceea, în general ne orientăm către producătorii renumiți și către acele branduri care prezintă încredere și vechime pe piață. Cu toate acestea, de multe ori scăpăm din vedere un aspect la fel de import – întreținerea produsului după achiziționare. Oricât de calitativ ar fi instrumentul cumpărat, nu ne putem aștepta la o durată de viață mare dacă nu îl folosim în condițiile optime recomandate și nu avem grijă la modul în care îl folosim.

Pentru că în articolul anterior am văzut care sunt principalele măsuri de siguranță pe care ar trebui să le luăm înainte și în timpul utilizării ciocanului rotopercutor, a venit momentul să discutăm despre cum vom face întreținerea corectă și preventivă, atât de necesare pentru buna sa funcționare.

  • Deconectează cablul de la priza electrică înainte de a începe orice activitate legată de instalarea, reglarea, repararea sau întreținerea instrumentului.
  • Când instalezi un accesoriu, cum ar fi burghie sau dalte, acestea trebuie curățate și lubrifiate ușor înainte de a fi introduse în unealtă.
  • Ar trebui să păstrezi întotdeauna unealta și cablul curate, în special fantele de ventilație.
  • Nu utiliza niciodată agenți caustici pentru a curăța părțile din plastic ale ciocanului rotopercutor.
  • După funcționarea acestuia, utilizează aer comprimat pentru a curăța ciocanul rotopercutor și a îndepărta depunerile de praf, mai ales pentru a permite fantele de ventilație să fie permeabile.
  • Verifică starea tehnică a periilor de cărbune ale motorului electric. Periile murdare sau uzate pot provoca scântei excesive și pierderea vitezei arborelui ciocanului rotativ.
  • Verifică periodic cărbunii și întotdeauna înlocuiește-i la un centru de service autorizat atunci când s-au uzat.
  • După ce au fost înlocuiți, verifică dacă se pot mișca liber în suportul de cărbune și solicită să pornească ciocanul rotopercutor și să-l  mențină timp de 5 minute pentru a se potrivi cu contactul cărbunelui și comutatorului. Asigurați-vă că utilizați carbuni autentici, deoarece carbunii în afara specificațiilor pot deteriora motorul.
  • La schimbare, înlocuiește întotdeauna ambii cărbuni.

Comentarii

comentarii

Close