Top Menu

Construcțiile presupun nivele diferite de complexitate, motiv pentru care constructorii știu că pentru fiecare proiect în parte va fi nevoie și de un tip de schelă adecvat lucrării pe care urmează să o realizeze. În acest fel, se vor asigura nu doar că lucrarea este finalizată la timp, dar și că personalul implicat va putea să-și desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

După cum știm, schelele reprezintă acele structuri temporare, utilizate pentru a oferi suport structurii originiale și, în același timp, funcționând ca o platformă pentru ca muncitorii să își îndeplinească sarcinile. Tipul de material din care schelele sunt confecționate reprezintă unul dintre cele mai importante criterii în alegerea schelei. La Tehnic Bazar recomandăm întotdeauna schelele din aluminiu pentru că acestea vin cu câteva beneficii greu de refuzat de către constructori, cu toate că prețul este mai ridicat decât cel al unor schele din oțel.

Vom vedea în continuare care sunt top 3 avantaje ale schelelor din aluminiu pentru care constructorii aleg aceste modele, în detrimentul celor din oțel.

  • Montare și demontare rapidă

Schelele din aluminiu nu necesită personal instruit, putând fi instalate de către orice lucrător cu abilități manuale de bază într-un timp relativ scurt. Spre deosebire de schelele din oțel, cele din aluminiu pot fi foarte ușor asamblate de către două persoane și transportate cu camioane mai mici.

  • Greutate redusă

Transportul schelelor din aluminiu se va face mult mai facil și asta pentru că ele au o greutate redusă. Ca să îți faci o idee, o schelă din aluminiu cântărește mai puțin de jumătate dintr-o schelă de oțel. Deoarece sunt ușor de asamblat și dezasamblat, muncitorii din construcții se pot deplasa de la un șantier la altul cu timp minim de nefuncționare.

  • Rezistență

Rezistența în timp și la uzură este una dintre caracteristicile pentru care mulți constructori optează pentru schelele din aluminiu. De ce sunt ele mai rezistente? Pentru că atunci când o schelă din aluminiu este zgâriată,  se va forma un strat de oxid care ajută la protejarea miezului interior. Acest strat natural de oxid de aluminiu previne expunerea metalului de dedesubt la aer și oxigen.Făcând din nou comparație cu schela din oțel, știm că expuse la zgârieturi, în timp acestea vor rugini și vor slăbi structura.

Dacă te afli în căutarea unei schele mobile din aluminiu, în magazinul Tehnic Bazar am introdus noile modele de schele profesionale de la Bisonte, pe care le poți achiziționa acum și în rate. Poți consulta oferta aici, iar dacă ai nevoie de mai multe informații, ne poți suna la 0786225863 sau 0756046066.

 

Comentarii

comentarii

Close