Top Menu

Dacă ne gândim la creșterea productivității culturilor, primul aspect pe care ar trebui să-l luăm în calcul este protejarea acestora de dăunători, nu numai primăvara, ci pe tot parcursul anului. Din fericire, tehnologia de astăzi ne asigură o varietate de modele de pulverizatoare și atomizoare care să ne ușureze munca de stropire. Totuși, dacă ar fi să facem un top al acestor instrumente, noi am opta pentru atomizoarele tip rucsac, de la producători recunoscuți precum Sthil, Ruris, Efco, care vin cu o serie de avantaje în ceea ce privește protecția culturilor, stropirea eficientă și rapidă. Vom vedea în materialul de mai jos care sunt principalele avantaje ale acestor  instrumente deosebit de utile și puternice.

Confort și siguranță

Întrucât este un echipament care trebuie manipulat și utilizat direct de către operator, un atomizor tip rucsac, de calitate, trebuie să ofere confort și siguranță. De aceea, pulverizatoarele tip rucsac sunt prevăzute cu sisteme portabile practice, astfel încât în timpul lucrului greutatea să fie repartizată avantajos, fără a crea disconfort muscular.

Spre exemplu, atomizorul  STIHL SR 430 (3.9 CP) are în dotare:

– un sistem anti-vibrații care menajează în mod eficient musculatura spatelui. Tampoanele din cauciuc reduc transmiterea vibrațiilor de la motor. Astfel la mâner se simt extrem de puține vibrații, ceea ce face lucrul confortabil.

– un sistem ElastoStart menit să reducă în mod sesizabil forțele de șoc generate ca urmare a presiunii de compresiune la pornirea motoarelor in doi timpi.  Un element de amortizare special aflat în mânerul de pornire se dilatată în funcție de forța de tracțiune, determinând astfel un proces de pornire uniform, fără vârfuri de forțe de șoc.

 

 

 

 

– mâner multifuncțional: elementele de comanda ale motorului lui Stihl SR 430 sunt integrate în acest mâner. Ventilul pentru împrăștierea conținutului se poate acționa comod cu o singură mână. Aceasta are ca efect împrăștierea eficientă fără pierderi a substanței de pulverizat.

În plus, greuatatea acestor atomizoare este de obicei în jur de 10 – 15 kg, ceea ce înseamnă că sunt destul de ușoare. Atunci când suprafețele de lucru sunt foarte mari, acesta este un aspect deosebit de important pe care îl luăm în calcul pentru eficiența activității pe parcursul unei zile întregi de lucru.

Dacă atomizorul prezentat mai sus, STIHL SR 430, are o greutate de 12,2 kg, există o mulțume de alte modele mai ușoare, precum STIHL SR 200 – un atomizor extrem de ușor de doar 7.9 kg, sau HYUNDAI HYPA570 de 10,5 kg.

 

Putere și performanță ridicată

Un atomizor tip rucsac bun are un motor puternic, care asigură performanțe ridicate. Dacă ne uităm la caracteristicile lui RURIS A109S vedem că are un motor de 3 CP. Acoperirea de stropire mare, consumul redus de carburant și zgomotul diminuat al motorului, poziționează atomizorul A109S pe podiumul noii generații de echipamente de stropit cu motor termic. Aparatul este dotat cu un rezervor cu o capacitate de 14 litri, utilizatorul putând folosi atât substanțe lichide, cât și granulate. În plus,  RURIS A109S beneficiază de o pompă booster, care permite stropirea la 90 de grade, fiind ideală pentru aplicarea tratamentelor la înălțime, cum este cazul pomilor.

 

 

Cu o putere și mai mare, de 5 CP, avem modelul Efco AT800. Acesta este un atomizor compact, robust, versatil, de greutate mică (12,5 kg), dar cu putere mare. Efco At800 este dotat cu carburator cu compensator pentru performanță maximă în orice condiții de lucru, aprindere electronică, sistem anti-vibrații și o pompă de rapel standard pentru presiune maximă a lichidelor.

 

 

 

Durabilitate

Când vine vorba de selectarea echipamentelor și utilajelor, este important să ne gândim la economii și la reducerea costurilor. Din fericire, atomizorul tip rucsac este un instrument care combină potențialul mare cu rezistența și durabilitatea. Acest lucru se datorează faptului că este realizat cu materiale caracterizate prin rezistență la diferite condiții climatice și rate ridicate de lucru. De exemplu, la RURIS A109S toate materialele și componentele au fost atent selecționate pentru a rezista la soluții chimice foarte dure. Astfel mediul și solul sunt protejate, iar cumpărătorul are garanția unei utilizări îndelungate. 

Comentarii

comentarii

Close