Top Menu
Te-ai mutat la casă și te poți bucura în sfârșit de acea grădină mare și frumoasă la care ai visat de atâtea ori? Ai o întindere mare de teren acoperit cu gazon și este timpul să petreci cât mai mult din zilele însorite, pe iarba verde și proaspăt crescută?
Da, totul sună minunat, numai că pentru a te bucura din plin de gazon pe tot parcursul sezonului cald, iarba trebuie tunsă și îngrijită corespunzător. În acest caz, cea mai bună opțiune este achiziționarea unei mașini de tuns gazonul pe benzină întrucât, spre deosebite de cele electrice, sunt mai puternice, au o autonomie mai mare, sunt mai rezistente în timp, au o rază de acțiune mai mare, reducând timpul de lucru.
Întrucât oferta de pe piață este foarte bogată, astăzi ți-am pregătit câteva recomandări de mașini de tuns iarbă pe benzină, care să-ți fie utile în situația în care decizi să achiziționezi o astfel de mașină.
Deschidem lista recomandărilor cu o mașină de tuns gazonul inovatoare, singurul model care poate tăia iarba și în zonele ornamentale dintre iarbă și trunchiul copacului, lucru care până azi nu putea fi făcut dintr-o singură trecere sau cu o singură operație. Este vorba despre RURIS RXM777, o mașină de tuns iarba de 4.5 CP, construită pentru a răspunde exigențelor clienților care doresc fiabilitate, timp redus de lucru și întreținere ușoară.
Manevrabilitatea la 360 grade și precizia de tăiere a gazonului în timpul utilizării începe de la momentul în care autopropulsia lansează mașina de tuns gazon la firul ierbii. Precizia de tăiere este dată de forma cuțitului cu funcție double mulcing, care face ca structura firului de iarbă să aibă o tăietură uniformă după trecerea lamei și astfel să nu existe urme lăsate pe firul de iarbă. În acest fel, firul de iarbă păstreză o structură uniformă și compactă, lăsând un aspect verde continuu.
În plus, manevrabilitatea și mobilitatea în timpul utilizării fac ca tăierea să fie efectuată perfect circular chiar dacă este schimbată brusc direcția de mers pentru a ocoli copacii ornamentali.
Maneta de control centralizat a mașinii de tuns gazon RURIS RX777 reglează înălțimea de tăiere a gazonului, pentru ca aceasta să fie uniformă, chiar și în zonele denivelate sau în pantă.
Continuăm topul nostru, cu o mașină de tuns iarba de la Makita, de 2,6 CP, echipata cu motor Briggs & Straton 500 E, pe benzina, puternic si performant. Makita PLM4627 are o lățime de tundere de 46 cm și este echipată cu tehnologie 4Cut, pentru tunderea rapidă și precisă a 2 suprafețelor de până la 1.400 m . Iar dacă te întrebai ce înseamnă mai exact tehnologia 4Cut, ar trebui să știi că aceasta implică:
– tăierea și evacuarea directă la laterală (utilă când iarba este mare)
– colectarea ierbii în coșul colector (se practică atunci când se tunde regulat la intervale scurte de timp)
– colectarea frunzelor uscate sau alte resturi vegetale mărunte
– mulching (mărunțire) prin tăierea repetată a firului de iarbă prin aspirare și menținere în suspensie înainte de a cădea pe sol (iarba mărunțită astfel și lăsată pe loc acționează un îngrășământ natural).
Revening la caracteristicile și avantajele acestei mașini, este important să precizăm echiparea cu coș colector ușor de montat și dispozitiv de mulching, 7 trepte de reglaj al înălțimii, dar și mânerul ergonomic cu ajustare în trei poziții.
O altă mașină care se află și în topul preferințelor clienților noștri este ProGARDEN S511VHY-T6, o mașină autopropulsată, care oferă o manevrabilitate mult superioară unei mașini de tuns gazonul tradiționale. Datorită motorului termic care acționează și roțile din spate efortul de lucru este mult diminuat, chiar și atunci când sacul colector este aproape plin cu iarbă, suprafața este mare, prezintă denivelări sau când este nevoie să ocolim diverse obstacole (pomi) ori să tundem gazonul în diferite direcții.

ProGARDEN S511VHY-T6 oferă un reglaj al înălțimii central cu 7 trepte de reglare, iar spre deosebire de modele clasice în care înălțimea trebuie reglată pentru fiecare roată,  la acest model înălțimea de tăiere se reglează dintr-un singur loc pentru toată mașina.

Cele patru funcții ale mașinii de tuns gazonul ProGARDEN S511VHY-T6:

  • colectare: se folosește în cazul în care iarba nu este foarte înaltă și în cazul în care gazonul se tunde mai des. Astfel cosul nu necesită des golirea.
  • mulcire/mărunțire: iarba este tăiată și mărunțită în final ajungând la rădăcina gazonului și devine un fertilizator natural.
  • descărcare în spatele mașinii: se folosește acolo unde iarba este mare sau gazonul se tunde mai rar, iar sacul pentru colectare s-ar umple rapid.
  • descărcare în lateralul mașinii: ca și în cazul descărcării în spate se folosește acolo unde iarba este mare, și, astfel sacul s-ar umple rapid; sau în cazul în care gazonul se tunde rar. Cu această funcție gazonul taiat este aruncat în lateral și împrăștiat într-un strat subțire.

Și nu în ultimul rând, mașina este dotat cu stut pentru conectare la o sursa de apă; după folosire, mașina se poate curăța foarte rapid și cu efort minim.

Comentarii

comentarii

Close