Top Menu

Dacă am văzut în articolul anterior care sunt principalele caracteristici și avantaje ale motocoaselor Stihl, acum este timpul să descoperim care sunt principalele criterii de care trebuie să ținem cont la achiziționarea unei motocoase.

Dacă încă nu ești sigur de alegerea pe care urmează să o faci, mai jos găsești o listă cu cele mai importante criterii de care ar trebui să ții cont la achiziționarea unei motocoase Stihl:

– Motor

– Putere

– Deplasare

– Greutate

– Nivel de sunet

 

Motorul

Motorul este cea mai importantă parte a oricărei mașini, deoarece de el depinde funcționarea sa corectă. Stihl lucrează continuu pentru a-și face motoarele din ce în ce mai bune și a ușura munca utilizatorului. Motoarele cu care lucrează Stihl sunt ​​electrice sau pe benzină:

Motocositoare electrică: Sunt motoare foarte silențioase, ideale pentru suprafețe mici de lucru sau sarcini mici. Motocoasele care fac parte din această gamă, au de obicei denumiri cu inițialele FSA.

Motor 2- MIX: Acesta este un motor în doi timpi cu un consum de combustibil cu până la 20% mai mic decât la alte motoare.

Motor 4- MIX: Este cel mai inovator și reunește cele mai bune caracteristici ale motoarelor în doi și patru timpi. Funcționează cu un amestec de benzină și ulei, oferind o reducere considerabilă a gazelor și făcând motorul mai silențios.

Motor X-TORQ: Reduce cantitatea de gaz utilizată, astfel încât să nu fie nevoie să realimentezi la fiecare câteva minute. Este cel mai prietenos cu mediul, deoarece reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 75%, optimizând în același timp consumul de combustibil.

 

Puterea

Puterea este unul dintre principalele criterii care diferențiază motocoasele Stihl de cele ale altor producători și care face din acest brand una dintre cele mai achiziționate mărci pentru acest tip de scule. Datorită puternii lor, motocoasele Stihl pot face față oricarui tip de iarbă și suprafață de lucru.

Puterea motocoaselor Stihl variază de la 250 W pentru motocoasele de tip hobby, pentru utilizare în grădini sau în spații mai mici, până la 2.000 W sau mai mult, pentru game profesionale, concepute pentru spații mult mai mari.

 

Capacitatea cilindrică

Cilindreea motorului este exprimată în centimetri cubi, și va fi de un volum sau altul în funcție de mărimea spațiului. Pentru că lucrarea să fie realizată eficient, va fi necesară o deplasare mai mică sau mai mare. În mod normal, deplasarea la mașinile de tuns Stihl variază de la 27 cm³ la 57 cm³. Să vedem ce deplasare îi corespunde fiecăreia.

În cazul suprafețelor mici, modelele de motocositoare au o deplasare de 27,2 cm³ la aproape toate modelele.

Pentru spații medii, cele mai frecvente deplăsari sunt de 27,2 cm³ și 28,4 cm³ în funcție de model.

În cele din urmă, pentru utilizare profesională sau pe suprafețe mai mari, există diferite modele cu diferite deplasări variind de la 36,3 cm³ la 57,1 cm³.

Cu cât are mai mulți cilindri, cu atât motorul va fi mai puternic.

 

Greutatea

Greutatea este un alt factor important de luat în considerare atunci când cumperi o motocoasă întrucât utilizarea ei îndelungată va face ca toată greutatea care va cădea pe spate să fie resimțită din ce în ce mai tare. Pentru ca manevrabilitatea să fie adecvată, este bine să cauți modele care au o greutate echilibrată. Majoritatea modelelor sunt ergonomice și reglabile, permițând îmbunătățirea posturii corpului.

Multe dintre motocoasele Stihl sunt accesorizate cu un ham, care ajută la o distribuție mai bună a greutății și un cofort sporit în timpul  utilizării, chiar și atunci când vorbim de multe ore de lucru.

În general, la modelele concepute pentru lucrul pe suprafețe mici și medii, greutatea va fi in jur de 4,5 kg, iar pentru suprafețe mari și utilizare profesională, greutatea ar putea ajunge la 10 kg.

Nivelul zgomotului

Cele mai multe motocoase sunt de obicei foarte zgomotoase, așa că un model puțin mai silențios ți-ar putea aduce un mare avantaj. Evident, modelele mai mari sunt cele care produs și cel mai mare zgomot însă trebuie să știi că motocoasele Stihl cu noile motoare 4-MIX produc mai puțin zgomot. În mod normal, nivelul de zgomot al motocoaselor Stihl variază de la 70 dB la aproximativ 100 dB.

Cele mai zgomotoase sunt de obicei cele pe benzină și cele mai silențioase, bineînțeles, cele electrice. Prin urmare, experții recomandă utilizarea protecției auditive atunci când se lucrează cu motocoasele.

În concluzie, dacă te afli în căutarea unei motocoase fiabile și cu tehnologie de ultimă generație, te poți orienta cu încredere către unul dintre modelele Stihl. O gamă largă de motocoase Stihl găsești și în magazinul Tehnic Bazar aici. Și nu uita că la noi ai posibilitatea de plată în rate și transport rapid în toată țara!

 

Comentarii

comentarii

Close