Top Menu

Grădina este unul dintre cele mai speciale și uneori chiar spectaculoase locuri ale unei case. Este locul în care ne bucurăm de diminețile răcoroase de vară și apusurile târzii, locul în care ne relaxăm și ne găsim liniștea la o cafea, un grătar cu prietenii sau citind o carte. Pentru a-și păstra însă frumusețea și prospețimea, spațiile verzi și, mai ales gazonul din grădină necesită îngrijire regulată, iar pentru acest lucru este nevoie să folosim o mașină sau un robot de tuns iarba.

Întrucât varietatea opțiunilor de pe piață este foarte mare, astăzi vom prezenta un top 3 mașini de tuns gazonul cu cel mai bun raport calitate – preț.

ProGARDEN S511VHY-T6

ProGarden S511 VHY-T6 este o mașină de tuns gazonul autopropulsată, de 3.5 CP, cu o manevrabilitate mult superioară unei mașini tradiționale datorită sistemului cu autopropulsie. Acest lucru înseamnă că la utilizare efortul se diminuează considerabil deoarece motorul termic acționează și roțile din spate care împing mașina mai ales atunci când sacul colector este aproape plin cu iarbă, suprafață este mare, prezintă denivelări, ocolim diverse obstacole (pomi), sau dorim să tundem gazonul în diferite direcții.

De asemenea, mașina de tuns gazonul cu motor termic oferă un grad de libertate de mișcare și putere mult mai mare decât în cazul uneia cu motor electric. Este recomandată pentru suprafețe de gazon mari sau iarbă înaltă.

Mașina de tuns gazonul ProGarden S511 VHY-T6 are patru funcții:

 • Colectare: se folosește în cazul în care iarba nu este foarte înaltă și în cazul în care gazonul se tunde mai des. Astfel coșul nu necesită des golirea.
 • Mulcire/mărunțire: iarba este tăiată și mărunțită în final ajungând la rădăcina gazonului și devine un fertilizator natural.
 • Descărcare în spatele mașinii: se folosește acolo unde iarba este mare sau gazonul se tunde mai rar, iar sacul pentru colectare s-ar umple rapid.
 • Descărcare în lateralul mașinii: ca și în cazul descărcării în spate se folosește acolo unde iarba este mare, și, astfel sacul s-ar umple rapid; sau în cazul în care gazonul se tunde rar. Cu această funcție gazonul tăiat este aruncat în lateral și împrăștiat într-un strat subțire.

Mașina oferă un reglaj al înălțimii central cu 7 trepte de reglare, care prezintă avantajul că se reglează înălțimea de tăiere într-un singur loc pentru toată mașina, față de modelele clasice în care ar trebui să reglați înălțimea pentru fiecare roată în parte.

Mașina este dotată cu stut pentru conectare la o sursă de apă; după folosire, mașina se poate curăța foarte rapid și cu efort minim. Astfel conectați furtunul, porniți apa, motorul și acționați cuțitul, iar în acest fel iarba și resturile sunt îndepărtate rapid. Este util să faceți acest lucru imediat după fiecare folosire; astfel, mașina va fi curățată în scurt timp, iar dumneavoastră îi veți prelungi mult durata ei de viață.

 

RURIS DAC 120XL

Mațina de tuns gazon Ruris DAC 120XL alegerea ideală pentru cei care își doresc precizie și eficiență. Caracterizată prin simplitate și eficiență în exploatare, mașina are 4.0 CP. Motorul în 4 timpi care echipează mașina are un consum redus de carburant și unește eficiența, garanția și costul redus într-un singur produs. La fel ca ProGarden S511 VHY-T6  și RURIS DAC 120XL este dotată cu autopropulsie și 4 funcții: colectare, aruncare în spate și laterală, mulcing.

Șasiul mașinii este construit din material plastic rezistent la uzură și ușor de manipulat, minimizând efortul in timpul exploatării. În plus, cuva șasiului este din oțel ambutisat ceea ce îi conferă o rezistență mai mare.

Alte date tehnice:

 • Capacitate rezervor: 1.3 l
 • Capacitate baie ulei: 0,6 l
 • Consum mediu: 1.3 l/h
 • Diametru roti fata 7,5 inci (19,5 cm)
 • Diametru roti spate 10,5 inci (27 cm)

 

 

Media Line MG 48 S

Mașina de tuns gazonul Media Line MG 48 S, cu motor termic, oferă un grad de libertate, de mișcare și putere mult mai mare decât în cazul uneia cu motor electric și este recomandată pentru suprafețe de gazon mari sau iarbă înaltă.

Cu Media Line MG 48 S ai 5 în 1 funcții într-o singură mașină:

– descărcare în sac colector

– descărcare în spate

– descărcare laterală

– mulching

– autocurățare

Sacul colector de 55l construit dintr-un material plastic și textil, carcasă robustă din metal, masca de protecție și roțile de dimensiuni mari (175mm în față și 250mm în spate) cu rulmenți din metal oferă o rezistență sporită în timp.

Mașina de tuns gazonul Medialine MG 48 S se remarcă și prin:

 •  mâner multifuncțional soft grip pentru o utilizare confortabilă
 • avans cu autopropulsie pentru o manevrare ușoară și suport pentru accesorii
 • sistem centralizat de reglare a înălțimii de tăiere în 7 trepte, perfect pentru orice suprafață de lucru.

 

 

 

Pentru mai multe modele de mașini de tuns iarba electrice, cu acumulator și pe benzină, poți accesa aici oferta completă și promoțiile de sezon.

Comentarii

comentarii

Close