Top Menu

A avea o grădină și un spațiu verde de relaxare este un lucru pe care mulți îl pot considera un lux și asta nu numai pentru că piața imobiliară a explodat, ci și pentru că o grădină necesită timp și multă dedicare pentru întreținere.

De la tunsul gazonului, strângerea frunzelor, a resturilor vegetale, îngrijirea plantelor și până la tunderea gardului viu și a arbuștilor, activitățile de întreținere a grădinii sunt variate și mâncătoare de timp și efort. Din fericire, tehnologia a evoluat destul de mult încât astăzi, dacă rămânem suficient de bine informați, găsim soluții pentru aproape oricare dintre aceste activități, astfel încât să ne facem munca mai ușoară și de ce nu, chiar plăcută.

Astăzi însă, ne vom opri atenția asupra trimmerelor de tuns gardul viu pentru că v-am pregătit câteva recomandări numai bune de luat în calcul dacă vă aflați în căutarea unei astfel de mașini.

 

SKIL 0430 AA

Nimic nu se compară cu libertatea pe care un trimmer cu acumulator ți-o oferă atunci când vrei să nu te încurci prin cabluri și să-ți faci probleme că nu o să ajungi în acele zone mai îndepărtate, care chiar dacă nu sunt atât de vizibile, știi că și ele trebuie întreținute. Cu Skill 0430 AA acest lucru este posibil datorită sistemului flexibil al acumulatorului cu tehnologii „Keep Cool™” şi „ActivCell™”. Ce înseamnă asta? Acumulatorii sunt concepuţi să fie folosiţi şi să se potrivească cu toate uneltele compatibile cu sistemul „20V Max Energy Platform”, încât acumulatorii pot fi schimbaţi între uneltele electrice şi uneltele de grădinărit.

Cât de convenabil este asta? Instrumentele „Energy Platform” sunt disponibile cu şi fără baterii, ceea ce vă oferă flexibilitatea de a adăuga mai multe instrumente în gama dvs. fără a fi obligat să cumpăraţi noi baterii şi încărcătoare. Acest acumulator conţine, de asemenea, tehnologia „Keep Cool™”, cea mai tare inovaţie a noastră de până acum. „Keep Cool™” răceşte celulele acumulatorului pentru a preveni supra-încălzirea acestora, ceea ce creşte durata de funcţionare cu până la 25% şi dublează durata de viaţă a acumulatorului! Tehnologia „ActivCell™” funcţionează pentru a optimiza utilizarea energiei, pentru a preveni supraîncălzirea şi pentru a maximiza performanţa acumulatorului.

Skill 0430 AA este dotat cu o lamă de 55 cm de calitate superioară cu dinţi ranforsaţi din oţel-carbon, şlefuiţi cu diamant şi tăiaţi cu laser. Tăierea ramurilor groase nu reprezintă o problemă pentru SKIL 0430 AA, având o distanţă între dinţii lamei de 20 mm şi funcţie de ferăstrău la primii dinţi ai lamei.

În plus, designul ergonomic cu mâner posterior din material moale şi mâner secundar practic asigură confort optim în timpul lucrului. Și asta nu este tot: datorită greutăţii sale reduse putem opera cu uşurinţă unealta în orice poziţie, de exemplu atunci când efectuăm lucrări deasupra capului. Putem să lucrăm chiar lângă pereţi sau în apropierea solului, datorită protecţiei vârfului lamei. Acest lucru previne deteriorarea vârfului lamei atunci când foarfeca de tuns gard viu cu acumulator atinge o suprafaţă dură.

Și nu în ultimul rând, datorită designului „Easy Storage” exclusiv al uneltei SKIL, aceasta necesită un spaţiu minim de depozitare după terminarea lucrului. SKIL 0430 AA este prevăzut cu o husă pentru lamă şi un cârlig „Easy Storage”.

Powerplus POWXG20090

Dacă alimentarea la o sursă de curent nu este o problemă și dorim să optăm pentru un model de trimmer electric, atunci putem lua în calcul Powerplus POWXG20090, o mașină cu motor electric, echipat cu frână electrică, apărătoare pentru mână și teacă de protecție pentru lamă. Cu un motor electric de 750 W, care dezvoltă 1600 forfecări pe minut, acest model este ideal pentru toaletat arbusti, tuns gard viu si lucru în jurul gospodăriei.

Ce ne mai place la acest model este designul ergonomic nu numai al mașinii, ci și al mânerului posterior rotativ care fac utilizare confortabilă. În plus, trimmerul este prevăzut și cu buton de blocare putând fi utilizat cu ambele mâini.

Lungimea cablului de alimentare este de 0,35 m, iar pentru securitate suplimentară, POWXG20090 este, de asemenea, echipat cu un scut de protecție pentru mână, iar frâna sa mecanică oprește lama rapid.

Makita DUH751Z

Un trimmer puțin mai performant și cu un cost bineînțeles mai ridicat, căci face parte și din categoria mașinilor profesionale, este Makita DUH751Z. Acest model îndeplinește o serie de funcții necesare pentru lucrările de peisagistică mai complexe. Cu o lamă de 75cm, motor fără perii de carbon și 3 viteze de lucru, Makita DUH751Z poate tăia crengi cu grosimea de până la 23,5mm. În plus, lamele cu dinți asimetrici curbați au o dublă utilitate: oferă o tăiere curată și reduc pierderea de energie din frecarea lamelor.

Alte caracterisitici:

  • 3 viteze (Mare: 0-4,400, Medie: 0-3,600, Mica: 0-2,000 SPM)
  • Carcasa durabilă special concepută pentru a reduce semnificativ vibrațiile, sporind confortul pentru utilizator.
  • Funcția Reverse permite deblocarea lamelor din ramurile groase, prin rotirea înapoi a sensului acestora.
  • Motor Brushless (fără perii de carbon) eficient și puternic.
  • Operează cu un acumulator LXT de 18V.
  • Tehnologia XPT (eXtreme Protection Technology) oferă protecție împotriva prafului și umezelii.

Comentarii

comentarii

Close