Top Menu

Zilele friguroase se apropie și, odată cu ele, și facturile colosale la gaz. Partea bună este că dacă urmezi o serie de trucuri pentru a ține casa mai călduroasă, ai șanse să economisești bani, în timp te bucuri de confort termic în casă.

Aerisește casa în limite rezonabile

Pe timpul zilei, aerul din casă iși pierde din calitate din cauza diverselor aparate elecrice sau termice, precum calorifere, aragaz, mașină de spălat etc. pe care le folosim în interior, dar și din cauza prafului care se formează. Pentru ca bacteriile să nu se acumuleze în casă și pentru a beneficia de porția zilnică de aer curat, este nevoie să aerisim încăperile, însă pentru un timp limitat. Astfel, în zilele friguroase, 15 – 20 de minute de aerisire vor fi mai mult decât suficiente. În plus, încearcă să aerisești locuința în acele ore în care soarele este cel mai puternic pentru a profita de căldura care va intra în camere.

Menține o temperatură medie

În cazul în care disconfortul termic crește și este nevoie să pornești centrala, atunci convenabil ar fi să setezi termostatul pe o temperatură medie de 21 de grade celsius. Este important de reținut că la fiecare un grad în plus adăugat pe termostat, factura la încălzire crește cu 7%.

Îmbracă-te adecvat

Deși nu este tocmai confortabil să stai în casă îmbrăcat foarte gros, nici să stai în tricou ori pataloni scurți nu este tocmai potrivit. Așadar, înainte de a cheltui banii pe factura de la gaze, fă o investiție rapidă în câteva haine care să îți țină de cald iarna aceasta în casă, dar în care să te simți confortabil.

Încercă draperiile de culoare închisă

Perdelele, draperiile sau jaluzelele de culoare închisă absorb radiațiile soarelui și ajută la menținerea sau creșterea temperaturii în casă. Nu este cazul să schimbi draperiile din toată casa acum, însă dacă ai în plan ceva renovări, ar fi bine să ții cont de acest aspect.

Asigură-te că locuința este izolată bine

Dacă observi că temperatura din casă scade foarte repede atunci când oprești încălzirea, atunci poate fi o problemă cu izolarea casei sau a ferestrelor. O tâmplărie de calitate, care asigură o bună izolare termică, poate face cu adevărat diferența în ceea ce privește facturile de la gaze, reducând pierderile de energie din locuință cu până la 70%.

Folosește o aerotermă

Aerotermele sunt unele din cele mai folosite aparate de încălzire în sezonul rece. Le găsești la prețuri avantajoase pentru toate buzunarele și au capacitatea de a încălzi rapid și uniform locuința. Controlul căldurii este asigurat cu ajutorul unui panou de control și prin folosirea unei telecomenzi. Totodata, multe aeroterme dispun de termostat și roți care le fac ușor de transportat dintr-o cameră în alta. În plus, aeroterma este o investiție bună, având dublu rol:  încălzește în sezonul rece și răcește în sezonul cald.

În magazinul Tehnic Bazar găsești o gamă variată de aeroterme, plecând de la prețuri de 154 lei, precum INTENSIV PRO 2kW PTC-D, și ajungând până la 8.130 lei, la aparate precum MASTER RS 40. De asemenea, în catalogul nostru de produse vei găsi aeroterme electrice de la branduri de renume, precum MASTER, RURIS, Zobo, Intensiv.

Comentarii

comentarii

Close