Top Menu
Cadoul deosebit pentru bărbatul deosebit

Un cadou nobil care şi organizează! Cutia artizanală pentru accesorii dă bine nu numai pe masa de accesorii ci şi în orice birou pentru domni.

Sub motto-ul „să transformăm un lucru vechi într-altul nou“ confecţionaţi dintr-o cutie veche pentru trabucuri, o cămaşă veche şi puţină îndemânare, o cutie de depozitare cu stil pentru tot felul de „mărunţişuri masculine“ precum cravate, ceasuri şi butoni de manşete. Cutia artizanală pentru accesorii dă bine nu numai pe masa de accesorii ci şi în orice birou pentru domni.

Grad de dificultate Costuri Consum de timp
1/5 2/5 2/5

 

Scule electrice necesare:

GLUEPEN

Bosch GluePen Pistol de lipit, 3.6 V, 170 °C

 

 

 

IXO

Bosch IXO Surubelnita cu acumulator, litiu-ion, 1.5 Ah

 

 

 

Materiale necesare:

  • Casetă veche pentru trabucuri
  • Cămaşă veche
  • Placă spumată
  • Foamboard

Lista detaliata de materiale:

Poz. Buc. Denumire Lungime Lăţime Grosime Material
0 1 casetă veche de trabucuri
1 1 cămaşă veche
2 1 placă spumată 2cm
3 1 Foamboard 0,5cm placă spumată (A3)

 

1.Tăierea fundului cutiei

1

Casete elegante de trabucuri găsiţi de exemplu la piaţa de vechituri sau în podul bunicului.

Atunci hai să ne apucăm de lucru: Măsuraţi mai întâi dimensiunile interioare ale fundului cutiei şi tăiaţi materialul spongios la dimensiunile corespunzătoare. Veţi executa această operaţie rapid şi precis cu accesoriul cutter al şurubelniţei IXO V. Trebuie numai să presaţi uşor în punctul de tăiere materialul spongios cu degetul mare şi arătătorul, să puneţi cutterul acolo şi să tăiaţi cu grijă. Tăiaţi apoi pe lungime, în trei bucăţi egale, placa spumată decupată.

 

2.Tăierea cămăşii

2La pasul următor, cămaşa demodată din sezonul trecut îşi mai găseşte o utilizare: Aşezaţi bucata de material spongios pe cămaşă şi decupaţi cu IXO Cutter, lăsând adaos suficient pentru răsfrângere. Repetaţi procedura şi la celelalte două bucăţi de material spongios.

 

3.Lipirea materialului spongios

3 Răsfrângeţi apoi materialul decupat din cămaşă în jurul bucăţilor de material spongios şi fixaţi-l prin lipire. În acest scop se potriveşte GluePen, cu ajutorul căruia adezivul se aplică foarte precis.

 

 

4.Aplicarea adezivului

4La pasul următor măsuraţi înălţimea şi lăţimea interioară a cutiei şi tăiaţi din placa spumată două fâşii, având aceste dimensiuni. Ele servesc drept pereţi despărţitori şi menţin ordinea printre accesorii. Pentru fâşii tăiaţi din nou material de cămaşă, lăsând adaos suficient pentru răsfrângere. Aplicaţi adeziv cu GluePen pe toată suprafaţa fâşiei de placă spumată.

 

5. Lipirea pereţilor despărţitori

5 Întindeţi neted materialul şi înfăşuraţi-l în jurul fâşiei de placă spumată unsă cu adeziv. Înfăşuraţi şi capetele, astfel încât să se formeze o suprafaţă netedă şi să nu rămână nimic pe afară.

 

 

 

6. Umplerea cutiei Dandybox

6 La final, aşezaţi una lângă alta în caseta de trabucuri bucăţile de material spongios şi introduceţi între ele, ca pereţi despărţitori, fâşiile de placă spumată.

Sfat util:Din materialul de cămaşă rămas se pot confecţiona perniţe pentru ceasuri şi butoni de manşete. În acest scop trebuie numai să croiţi materialul la mărimea dorită, să-l umpleţi cu vată şi să-l coaseţi.

Cadoul deosebit pentru un bărbat deosebit este gata – desigur, el şi-l poate face şi singur cadou.

 

 

Comentarii

comentarii

Close