Top Menu

Iarna, aparatele de incalzire mobile sunt absolut necesare pentru a putea crea conditiile prielnice pentru o buna desfasurare a activitatii atat in spatiile inchise, cat si in cele deschise, acolo unde munca trebuie realizata afara.

Fie ca vorbim despre domeniile din idustrie, agricultura, constructii, fie de sectorul de servicii, tunurile de caldura reprezinta una dintre cele mai eficiente metode pentru asigurarea caldurii in spatiile mari.

Denumite si aeroterme industriale, tunurile de caldura sunt generatoare de energie térmica, de mare putere si eficiente intrucat elimina din pierderi datorita sistemului de concetrare a caldurii in zona care se doreste a fi incalzita. Ele transforma combustibilul sau energía eléctrica in caldura printr-un proces numit transfer de caldura.

Tunurile de caldura pot fi electrice, cu alimentare la 230V sau 380V sau cu motor termic, prin folosirea benzinei sau a motorinei ca si combustibil. Puterea lor mare le face potrivite pentru a fi folosite si in exterior, acestea avand capacitatea de a radia caldura pe o distanta de pana la 25 de metri.

Tunurile electrice cu combustibil lichid pot fi gasite pe piata in doua variante: cu arderé directa si arderé indirecta.

Tunurile cu ardere directa pun la dispozitie intreaga caldura generata, avand astfel capacítate de incalzire completa, de 100%, si fiind potrivite pentru:

  • utilizarea in aer liber
  • incalzirea santierelor exterioare
  • utilizarea in agricultura
  • folosirea in incinte bine aerisite

La tunurile cu ardere indirecta aerul care trebuie incalzit este complet separat de camera de ardere. Aceste modele sunt recomandate pentru:

  • incalzirea incaperilor in care se afla oameni
  • uscarea constructiilor
  • incalzirea incaperilor in care este posibila doar o aerisire partiala
  • incalzirea incaperilor in care prin prezenta de materiale inflamabile exista pericol de incendiu

Asadar, sigure, eficiente energetic si economice, tunurile cu aer cald reprezinta solutia ideala pentru incalzirea spatiilor exterioare sau mari. In plus, un mare avantaj este acela al mobilitatii care permite ca tunul de caldura sa poata fi transportat cu usurinta, de catre orice persoana, in zonele de lucru sau depozitare.

Puteti consulta catalogul cu tunuri de aer cald disponibile in magazinul online Tehnic Bazar: aici.

 

Comentarii

comentarii

Close