Top Menu

Când se apropie iarna este timpul pentru tăierea și pregătirea lemnului de foc. Și ce unealtă mai bună pentru această activitate decât motoferăstăul pe benzină, acel instrument indispensabil atunci când avem de tăiat copaci sau o cantitate mare de lemne. Ușor de utilizat și puternic, motoferăstrăul pe benzină este ideal pentru tăierea și despicarea lemnelor groase. Din aceste motive și nu numai, motoferăstrăul este o achiziție care merită luată în considerare atunci când încălzim casa cu o centrală pe lemne, dar și pentru trusa noastră profesională de bricolaj sau grădină.

 În oferta Tehnic Bazar găsim o varietate de modele, de la motoferăstraie pe benzină, motoferăstraie electrice și până la motoferăstraie cu acumulatori, la prețuri accesibile pentru toate buzunarele și chiar cu posibilitatea de achiziționare în rate. Pentru că decizia achiziției unui motoferăstrău nu este întotdeauna ușoară, în materialul de astăzi venim cu 3 recomandări de motoferăstraie care se evidențiază prin cel mai bun raport preț-calitate.

Stihl MS 170

Acest model este cel mai mic motofierăstru pe benzină care poate fi găsit în oferta Stihl. Dotat cu un motor în doi timpi de 1.6 CP care funcționează cu ajutorul unui mix de benzină și ulei de amestec, Stihl MS 170 este ideal pentru tăierea lemnelor de foc din gospodăria proprie, pentru toaletarea pomilor, dar îl putem folosi și aplicații profesionale, precum dulgheritul în construcții de lemn.

Iată câteva caracteristici pentru care Stihl MS 170 se află în topul preferințelor clienților noștri:

 • Compensator în carburator care asigură funcționarea optimă a motofierăstrăului indiferent de starea filtrului de aer
 • Catalizator ce ajută la reducerea nivelului hidrocarburilor cu până la 80%, folosit pentru prima dată pe motofierăstraie Stihl
 • Sistem Ematic de ungere a lanțului care asigură eficiență și economie în procesul de ungere a lanțului
 • Sistem anti-vibrații care reduce semnificativ vibrațiile motorului și protejează articulațiile și mușchii utilizatorului.

DAC 506

Motoferăstraul Dac 506 este dedicat tuturor gospodăriilor, acolo unde lemnul trebuie debitat și pregătit pentru iarnă. Motorul puternic de 3.0 CP poate debita o masă lemnoasă de 2.5 mc, în mai puţin de 1h. De asemenea, lungimea șinei permite debitarea unui diametru de 800 mm, iar greutatea redusă face ca utilizarea să se poată realiza pe întreaga perioadă a zilei.

Alte date tehnice:

 • Vibraţii mâner fata: 3.22 m/s²
 • Vibraţii mâner spate: 3.34 m/s²

Efco 147

Cu 3.1 CP acest model de ferastrău este potrivit pentru uz gospodăresc și pentru pregătirea lemnelor de foc. Pentru un confort sporit la utilizare, Efco 147 a fost dotat cu un sistem antivibrații cu 3 amortizoare si 3 tampoane de cauciuc și cu butoane on-off si shock-ul incorporate intr-un singur dispozitiv. Pompa de amorsare pozitionata in carcasa motorului facilitează pornirea ușoară pe vreme rece, după alimentare cât și după o perioadă îndelungată de nefolosire.

Alte caracteristici prin care Efco 147 se remarcă:

 • Sistem automat de ungere a lanțului;
 • Sistem electronic de aprindere cu zero mentenanță;
 • Sistem de frânare a lanțului integrată;
 • Bielă și arbore cotit din oțel forjat, piston cu 2 segmenți;
 • Supapă decompresie care facilitează pornirea;
 • Pompă de ulei din aluminiu cu 0 debit la ralanti și fiabilitate mărită;
 • Carburator cu sistem de reglare a debitului de combustibil, care previne îmbogățirea amestecului cauzată de încărcarea cu praf a filtrului de aer. Ca rezultat, amestecul rămâne corect și nu mai este necesar reglajul carburatorului.

Comentarii

comentarii

Close